Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 10:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 10:13

Bitcoin koers kan nog niet uitbreken, analisten steeds verdeelder

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin herstelt van dip, maar kan koers ook uitbreken?

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Bitcoin (BTC) begon afgelopen weekend er eindelijk iets meer bullish uit te zien na een kleine bounce. Echter kon deze trendommekeer niet gelijk doorzetten. Er hangt nog altijd veel onzekerheid op de markt omtrent de plannen van de Federal Reserve. De Fed is wellicht van plan zelfs vier keer dit jaar de rente te verhogen om de stijgende inflatie tegen te gaan en dat kan wellicht meer roet in het eten gooien voor de bitcoin koers. Toch zien we de angst volgens de fear & greed index een keertje niet toenemen, maar het verschil met vorig jaar, toen de prijs hetzelfde was, is zeer opvallend:

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers vecht met support

Bitcoin dipte zaterdagavond even naar het laagste punt in maanden rond $40.650. Vervolgens maakte bitcoin een bounce en pakte de koers weer de $42.000. Het begon er even bullish uit te zien, echter kon bitcoin hier nog niet uitbreken.

Gisterenavond maakte bitcoin toch een poging. De koers verloor eerst weer grip op $42.000 maar toen bitcoin op $41.450 uitkwam, schoot de koers even flink omhoog. Bitcoin steeg met 3,7% en tikte bijna $43.000 aan op cryptocurrency-exchanges als Binance, maar werd daar hard afgewezen.

Bitcoin leek toen even support te vinden rond $42.500, maar deze hield niet stand en bitcoin zakte toen weer onder $42.000. Sindsdien consolideert bitcoin rondom deze $42.000 of €37.000 op Bitvavo.

Advertentie

Analisten worden verdeelder

Alhoewel bitcoin er voorzichtig iets belovender uitziet, kon de koers de wekelijkse candle niet boven $42.500 afsluiten. Dat draagt bij aan het bearish sentiment en daarmee wordt deze support wellicht nu weerstand. Ondertussen is de zogeheten death cross gevormd, maar zoals we gisteren al beschreven, zien we (voorlopig) geen effect hiervan. Analisten raken steeds meer verdeeld en zorgen omtrent de Fed plannen nemen toe.

Toch zijn nog altijd veel analisten die geloven dat we een bodem hebben bereikt. Mocht echter de $40.000 ook niet standhouden, dan kan bitcoin nog altijd helemaal richting $30.000 kelderen. Analysebedrijf Santiment noemt het bearish sentiment wellicht juist een goed teken voor de koers:

 

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie