Simon Bosch Simon Bosch
16/05/2023 19:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/05/2023 19:45

Bitcoin koers kan volgens deze 4 factoren gaan stijgen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kan volgens deze 4 factoren gaan stijgen

Foto: Jose Mario Bertero

Waar de cryptomarkt vorig jaar nog in een diepe bearmarkt zit is nu juist de discussie gaande of de markt al in een bullmarkt zit. Glassnode denkt van wel. Volgens on-chain data zijn er namelijk al vier factoren die een langer durende uptrend signaleert.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Glassnode ziet 4 indicatoren voor bitcoin bullmarkt

Sommige van deze factoren zijn ingewikkeld, maar dat is die van de prijs niet. Op het moment ligt de bitcoin koers op ongeveer 25.000 euro. Dat is in gunstig territorium, wat simpelweg betekent dat er in theorie genoeg kopers zijn die voor een iets lagere prijs bereid zijn om te kopen. De prijs ligt momenteel boven de 200 daily moving average, wat Glassnode ziet als de minimale vereiste voor een stabiele uptrend.

Ook blijkt on-chain activiteit toe te nemen. Dat betekent dat mensen hun bitcoin (BTC) vaker naar andere wallets versturen. Dat kan zijn om te verkopen of bijvoorbeeld omdat ze hun coins naar hardware wallets verplaatsen.

Er is meer informatie nodig om te bepalen wat de context is, maar het on-chain analysebureau is positief. HODL’ers lijken namelijk de markt te domineren. Dit kun je zien aan hoe investeerders omgaan met de coins die ze naar hun wallets sturen. Als de bitcoins in deze wallets blijven zitten, dan is het aantal coins op de markt lager. Dat dwingt in theorie de prijs op den duur omhoog.

Advertentie

Alle indicatoren duiden op bullmarkt

De laatste positieve factor van het moment is volgens Glassnode dat sommige investeerders hun coins juist met winst verkopen. In een gezonde uptrend is dat nodig, omdat het de markt ademruimte geeft voor een vervolging van de opwaartse trend.

Echter is het hierbij belangrijk dat de markt de coins ook weer absorbeert zonder dat een grotere groep investeerders besluit om de coins ook te verkopen. Dat kan leiden tot een nadelige kettingreactie. Maar de on-chain data van het moment is uiterst positief. In totaal gebruikt Glassnode acht indicatoren voor deze vier on-chain aspecten. Op het moment duiden ze allemaal op een bullmarkt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie