Kevin Schijven Kevin Schijven
17/03/2022 10:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2022 10:19

Bitcoin koers klimt na FOMC meeting, analisten worden bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers klimt na FOMC meeting, analisten worden bullish

Foto: Vladimka production/Shutterstock

Bitcoin (BTC) klimt weer iets verder, maar ondanks alle spanning omtrent de Federal Open Market Committee (FOMC) meeting van gisteren, blijft een echte uitbraak vooralsnog uit. Toch is te merken dat het marktsentiment positiever wordt, al ligt deze nog steeds zeer laag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers stijgt na FOMC meeting

De bitcoin koers klom woensdag eindelijk uit het bereik rond $39.000 en kwam gisterenochtend bij $40.500 aan. Gisterenmiddag piekte bitcoin even naar $41.000, maar corrigeerde toen gelijk terug naar $40.500 en dipte vervolgens zelfs even naar $39.600.

Toen kondigde de Federal Reserve aan dat het de rentetarieven in de VS voor het eerst sinds 2018 verhoogd om de inflatie tegen te gaan, die momenteel het hoogst ligt in 40 jaar. Deze eerste verhoging is maar met 0,25% wat overeenkomt met de verwachtingen en waardoor een hevigere reactie van de bitcoin koers wellicht vooralsnog uitblijft.

Begin dit jaar waar werd gevreesd voor een veel grotere verhoging van de tarieven, maar door de uitbraak van de oorlog in Oekraïne werden deze verwachting bijgesteld. Dat zorgt er wellicht voor dat een groot deel van de angst al is ingeprijsd. Desondanks is de Fed nog van plan om 7 keer dit jaar de tarieven verder te verhogen. De volgende FOMC meeting vindt begin mei plaats.

Bitcoin maakte kort na de speech van Fed voorzitter Jerome Powell een flinke rebound. Andere financiële markten, zoals de S&P500 en Nasdaq toonden een vergelijkbare reactie. Ook kreeg de bitcoin koers wellicht een kleine boost door ander positief nieuws. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky had namelijk een nieuw regelgevend kader voor cryptocurrencies ondertekend.

Bitcoin schoot vervolgens naar een piek van $41.350 en kon gedurende nacht boven $41.000 standhouden. Vanochtend zakt de koers iets maar lijkt alsnog support te vinden rond $40.700 en komt momenteel op $40.800 uit op KuCoin en €36.900 op Bitvavo.

Advertentie

Bitcoin analisten worden positiever

Dat het marktsentiment weer positiever wordt, is ook onder de analisten te merken. De onderstaande populaire analisten tonen allemaal zeer bullish uitziende grafieken.

Desondanks is het wellicht nog te vroeg om van een trendommekeer te spreken. Eerst moet bitcoin boven de $39.600 standhouden en het liefst gelijk boven de $40.700. Daarna zien we het liefst het gebied tussen $41.700 en $42.500 van weerstand naar support omslaan. De volgende stap is dat bitcoin dan eindelijk door het gebied tussen $45.000 en $47.000 breekt.

Meer volatiliteit wordt in elk geval verwacht, maar de kans bestaat natuurlijk nog altijd dat bitcoin terugvalt naar het gebied rondom $38.000 en $39.000 en daar verder consolideert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie