Timo Bult Timo Bult
21/08/2021 09:37 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2021 09:37

Bitcoin koers nadert $50.000, cardano komt op adem en solana zet enorme stijging voort

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers nadert $50.000, cardano komt op adem en solana zet enorme stijging voort

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het was weer een wild etmaal op de cryptomarkt! Bitcoin (BTC) steeg verder en kon zo aankloppen bij de belangrijke weerstand van $50.000, de strijd om plek drie tussen cardano (ADA) en Binance coin (BNB) is nog altijd in volle gang en solana (SOL) komt na een flinke stijging de top 10 binnen gestormd. In dit artikel een update van de huidige stand van zaken op de cryptomarkt.

Crypto ontbijt: ‘Crypto koning’ in hoger beroep, bitcoin-ETF nieuws & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) stijgt naar $50.000, bears gooien deur dicht

Te beginnen met bitcoin. De moeder der aller cryptocurrencies heeft de afgelopen 24 uur namelijk weer een aardige stijging neergezet. 24 uur geleden handelde BTC rond een prijs van $46.700. Op het moment van schrijven handelt de bitcoin prijs bij $48.857 op crypto exchange Coinbase, een stijging van 4,5%.

Gisteravond laat handelde bitcoin echter nog een stukje hoger. Toen klopte de koers namelijk aan bij $50.000, een belangrijke psychologische weerstandszone. Een doorbraak door dit niveau zat er echter nog niet meteen in. Bitcoin zakte daarom weer terug naar het huidige prijsniveau.

Nu de week er weer bijna op zit zien we dat deze week weer uit lijkt te draaien op een groene candle op de wekelijkse grafiek. Al vijf weken op rij stijgt bitcoin waarmee de koers nu ruim 60% hoger staat. Daarbij valt wel op dat het handelsvolume wat afzwakt op de wekelijkse grafiek. Een mogelijke doorbraak door de $50.000 zou kunnen zorgen voor een nieuwe impuls, maar een periode van consolidatie onder deze weerstand is zeker niet onmogelijk.

Advertentie

Markt zet beweging boven $2 biljoen voort, solana (SOL) de hardste stijger

Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur weer iets in waarde gestegen en staat na een stijging van 2,5% op een prijs van $3.284. Cardano staat daarentegen juist iets in de min. En dat is niet gek gezien de enorm snelle beweging en het nieuwe prijsrecord. ADA staat 1% in de min en is $2,48 waard.

Daarmee is de strijd op plek drie nog niet gestreden. Binance coin staat namelijk juist 6,7% in de plus. Daarmee staan de marktkapitalisaties van BNB en cardano slechts enkele miljarden van elkaar verwijderd.

De grootste stijger is solana (SOL) met 10%. SOL is nu $78 waard en staat over de afgelopen 7 dagen zelfs 74,5% in de plus. Al met al is de cryptomarkt nu $2,1 biljoen waard na een toename van 3% over de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie