Bitcoin koers stabiel, langetermijnperspectief bullish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers is vooralsnog stabiel vandaag, de waarde is licht gestegen met 0,3%. Investeringsstrateeg Lynn Alden legt uit waarom ze ondanks de saaie koers van vandaag, bullish is over het langetermijnperspectief van bitcoin.

Bitcoin koers stabiel vandaag

Op dit moment wordt bitcoin verhandeld voor 21.150 euro op Bitvavo. Vrijdag op zaterdag was er een flinke daling, maar sindsdien is bitcoin ongeveer 21.000 euro waard.

Bron: Tradingview

Lyn Alden werd geïnterviewd door Alessio Rastani en zegt dat het nu tijd is om te concentreren op “wat echt is, wat er wordt gebouwd.”

Bitcoin is wereldwijd

Ze merkt op dat beleggers een globaal standpunt moeten innemen over de vooruitgang van Bitcoin, en ook moeten denken aan opkomende markten, en de talloze problemen wereldwijd met monetaire systemen. “Wat gebeurt er met inflatie, wat gebeurt er met autoritaire landen of bevroren bankrekeningen en dat soort dingen, en welke technologieën kunnen daar echt nuttig voor zijn?”

Acceptatie Bitcoin opkomende markten

De strateeg is “structureel bullish op lange termijn” en vindt dat de fundamenten van Bitcoin positief zijn. De investeringsstrateeg kijkt hierbij naar de ontwikkeling van Bitcoin als een indicatie voor de fundamenten. Ze zegt dat het Lightning Network, de acceptatie door opkomende markten en andere on-chain-indicatoren een groter waardesignaal geven dan de bitcoin koers.

Vanuit haar oogpunt vindt ze dat er “verschillende manieren” waren om de cryptomarkt te analyseren. Hierdoor kan ze andere bitcoinanalyses maken dan anderen, dit doet ze door een momentopname te delen van “wat er onder de motorkap gebeurt.”

Stablecoins via netwerk Bitcoin

Alden zegt dat stablecoins een rol kunnen spelen in bepaalde landen om de inflatie van fiat-valuta’s  en opkomende markten door de volatiliteit van fiat-valuta’s te dempen. Stablecoins zijn nuttig in landen waar de valuta een hogere inflatie kent dan in de VS, denk bijvoorbeeld aan Argentinië. Het geeft mensen een optie om te sparen voor de middellange termijn’.

Ze sprak over het Taro-protocol van Lightning Labs, dat de goedkope overdracht van dollars mogelijk maakt op het bitcoin netwerk.

“Dat is waarom ik ook denk dat er coole dingen zijn zoals Taro on Lighting die mogelijk stablecoins naar Bitcoin kunnen brengen. Bitcoin wordt gewoon het netwerk dat het meest efficiënt is om die dollars te verhandelen, omdat die minder over pure decentralisatie gaan en meer over wat mensen toegang te geven tot dollars.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie