Ivo Melchers Ivo Melchers
07/05/2024 15:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2024 13:18

Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers ‘sterker dan ooit’, indicatoren op nieuwe records

Foto: Tonyninetyone/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers is de afgelopen dagen hersteld van zijn hardnekkige crash van begin vorige week. Als gevolg hebben belangrijke langetermijnindicatoren – de 200-daagse en 200-weekse voortschrijdende gemiddelden – hun hoogste niveaus ooit bereikt. Volgens de bekende analist Anthony Pompliano is het langetermijnsperspectief nu zelfs sterker dan ooit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin 200-daagse en 200-weekse SMA op recordhoogten

Het 200-daagse simple moving average (SMA) van bitcoin is gisteren tot een nieuwe all-time high van $50.178 uitgestegen, zo blijkt uit data van BuyBitcoinWorldwide. De indicator telt de slotkoersen van de afgelopen 200 dagen bij elkaar op en deelt dit vervolgens door 200 om tot een gemiddelde te komen. Het geeft een duidelijke indicatie van de langetermijntrend van het decentrale activum.

Wanneer de koers zich onder dit gemiddelde bevindt, wordt doorgaans gesproken van een bearmarkt. Wanneer de koers zich boven de trendlijn bevindt, wordt dit gezien als een teken van een bullmarkt.

Cryptobull Anthony Pompliano, oprichter van Pomp Investments, schoof gisteren aan bij CNBC’s Squawk Box om te reageren op het nieuwe prijsrecord. ‘’Op de lange termijn blijft bitcoin een stijgende trend vertonen, ook al is de prijs op dagelijkse basis volatiel,’’ aldus ‘Pomp’.

Op socialmediaplatform X adviseert hij zijn 1,6 miljoen volgers ‘’niet in slaap te sussen door het zijwaartse verloop van bitcoin’’. Het nieuwe record van het 200-daagse gemiddelde toont aan dat kortetermijnprijsbewegingen slechts ruis zijn binnen de stijgende langetermijntrend.

Volgens de prijsmodellen van de bekende bitcoin-analist Willy Woo heeft  het 200-weekse voortschrijdende gemiddelde nu ook een recordhoogte bereikt, van respectievelijk $34.000. Vorig jaar oktober doorbrak de bitcoin koers voor het eerst het 200-weekse voortschrijdende gemiddelde en sindsdien is het daar continu boven gebleven.

Advertentie

Eerste instroom bij GBTC

Pompliano wees in zijn interview met CNBC tevens op het feit dat Grayscale’s bitcoin spot Exchange-Traded Fund (ETF), GBTC, afgelopen vrijdag voor het eerst een netto-instroom zag.

Al sinds het fonds in januari werd omgezet tot een spot ETF werd het iedere handelsdag geteisterd door uitstromen, wat logischerwijs een negatief effect had op de koers van bitcoin. Op vrijdag haalde GBTC $63 miljoen binnen en ook gisteren was weer een groene dag met een nipte instroom van $3,9 miljoen.

Alle bitcoin beursfondsen tezamen hebben nu twee handelsdagen achter elkaar weer bemoedigende resultaten neergezet. Na een hardnekkige negatieve streak van maar liefst zeven handelsdagen lijkt het tij te zijn gekeerd bij de beursfondsen. Of de bitcoin koers zijn opwaartse momentum vast kan houden, en weer richting de $70.000 kan bewegen is nu de grote vraag.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie