Robin Hazekamp Robin Hazekamp
04/05/2024 15:26 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/05/2024 15:25

Bitcoin koers stijgt keihard door sterke prestaties van beursfondsen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt keihard door sterke prestaties van beursfondsen

Foto: vinnstock/Shutterstock

De prijs van bitcoin (BTC) stijgt hard nadat bekend is gemaakt dat de beursfondsen gisteren een topdag hadden. In totaal zagen de Exchange Traded Funds (ETF’s) maar liefst 378 miljoen dollar binnenstromen. Nog bijzonderder is Grayscale’s GBTC-fonds, dat voor het eerst sinds de lancering van de ETF’s geld zag binnenstromen in plaats van uitstromen. Door het nieuws is bitcoin met 8% gestegen naar $64.000.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers stijgt door sterke ETF prestaties

De bitcoin ETF’s deden het gisteren uitstekend, en dat is terug te zien in de koers. Terwijl de munt 24 uur geleden nog $59.000 waard was, is deze nu gestegen tot rond de $64.000. Tientallen altcoins profiteren ook van bitcoin’s goede prestaties. De gehele crypto markt is met 7% in omvang toegenomen; dat komt neer op maar liefst $160 miljard. 

De goede prestaties van de bitcoin ETF’s staan in schril contrast met de week ervoor, toen deze nog in hoog tempo geld zagen vertrekken. Het absolute dieptepunt werd bereikt op 1 mei, toen er een uitstroom van maar liefst $560 miljoen plaatsvond. Dat de instroom twee dagen later zo hoog uitvalt, is daarom des te bijzonder. 

Bitcoin koers stijgt keihard door sterke prestaties van beursfondsen
Bron: Farside Investors

Absolute topper van de elf beursfondsen is Fidelity’s FBTC-fonds. Deze trok maar liefst $103 miljoen aan investeringen aan. Ook bijzonder is de ETF van Grayscale, het GBTC-fonds. Deze bestond al voor de lanceringen van de ETF’s, in de vorm van een normaal fonds met miljarden in beheer. Toen deze werd omgedoopt tot ETF, begon het fonds keihard leeg te stromen. Maar nu, voor het eerst sinds de ETF-lanceringen, staat het fonds in de plus.

Advertentie

Einde van lange tijd aan uitstroom?

Gisteren zag Grayscale maar liefst $63 miljoen aan investeringen binnenkomen. Dit zou het einde kunnen markeren van de 80-dagen streak aan uitstroom. Indien dit het geval is, zou dit zeer positief kunnen uitpakken voor de bitcoin koers. 

Voorheen was het GBTC fonds de hoofdverantwoordelijke voor de totale uitstroom van de ETF’s. Dat moest gecompenseerd worden door onder andere het IBIT-fonds van BlackRock. Maar als dat compenseren niet meer nodig is, zal de totale netto instroom des te hoger uitvallen. Voorheen zorgde een hoge netto instroom ervoor dat de bitcoin koers hard steeg. 

Ook kan het opwaartse momentum dat nu gegenereerd wordt het einde betekenen van de vermeende post-halving dip waar we de laatste tijd mee te maken hadden. Net als bij de lancering van de ETF’s daalde de bitcoin koers kort na de halving die op 20 april plaatsvond.

Naast bitcoin staan verschillende altcoins in de plus. Het best presterende zijn de cryptocurrencies in het thema van een Shiba Inu-hond. Dogecoin (DOGE), floki (FLOKI), dogwifhat (WIF) en shiba inu (SHIB) zijn respectievelijk met 22%, 17,5% 15,8% en 10,5% gestegen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie