Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2022 10:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2022 10:34

Bitcoin koers stijgt, angst neemt af en aantal bezitters bereikt recordhoogte

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt, angst neemt af en aantal bezitters bereikt recordhoogte

Foto: interestingworks/Shutterstock

Toen maandagavond de Russische president Vladimir Poetin zijn speech hield en Oekraïne binnenviel, kelderde bitcoin (BTC) helemaal naar $36.500. De angst en onzekerheid nam op de financiële markten weer flink toe en lag al zeer hoog. Bitcoin toont nog altijd meer correlatie met risicovolle activa dan goud.

Sindsdien is het naar verluidt relatief rustig gebleven in Oost-Oekraïne en kon bitcoin gisteren weer enigszins herstellen. De bitcoin koers is momenteel in gevecht met de $38.000, een cruciaal niveau.

https://twitter.com/mskvsk/status/1496363136336949248

De bitcoin koers kwam tegen het eind van gisterenmiddag weer even boven $38.000 uit, maar werd daar in eerste instantie afgewezen en zakte terug naar $37.500. Vervolgens maakte bitcoin nog een poging omhoog en tikte ditmaal $38.250 aan. Kort na middennacht tikte bitcoin $38.350 aan.

Vervolgens zakte bitcoin terug naar $37.700, maar begon vanochtend gestaag te stijgen. Toen bitcoin weer bij $38.300 aankwam, maakte de koers plotseling een flinke sprong. Bitcoin werd zojuist op $39.000 afgewezen maar het ziet er naar uit dat de koers snel weer een poging zal wagen. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven bij $38.850 uit op Binance en €34.250 op Bitvavo en staat daarmee 4,5% in de plus.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Angst op crypto-markt neemt af terwijl investeerders hun BTC stevig vasthouden

Het lijkt er langzamerhand op dat bitcoin de angst en onzekerheid van zich afschudt. Het duidt wellicht aan dat de laatste weken een groot deel van deze angst al werd ingeprijsd. Desondanks kunnen verdere escalerende ontwikkeling in Oost-Oekraïne nog altijd voor meer paniek veroorzaken en vervolgens meer verkoopdruk. Er zijn ook nog grote zorgen omtrent de aankomende renteverhogingen van de Federal Reserve.

Ondanks dat de angst weer afneemt, ligt deze nog hoog. De prijs keldert niet verder, omdat bezitters hun BTC stevig vasthouden. De hoeveelheid dat zij bezitten ligt zelfs op een recordhoogte. Zo meldt analist TXMC dat de hoeveelheid BTC, die ten minste voor 6 maanden wordt vastgehouden, een all-time high (ATH) heeft bereikt van 76,9%.

On-chain College meldt daarnaast dat het aantal adressen met ten minste 0,01 BTC ook een ATH heeft bereikt. Dit was voor maar liefst 9,5 miljoen adressen.

Er is echter nog altijd een gebrek aan vraag wat de koers weerhoudt uit te breken. Mocht nieuw geld eindelijk binnenstromen, dan kan de FOMO tot een zogenaamde supply shock leiden die de prijs wellicht snel doet laten stijgen. Voor nu zijn volgens Whalemap en Matthew Hyland de volgende prijzen belangrijk in de gaten te houden, hier ligt namelijk veel weerstand en support.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie