Kevin Schijven Kevin Schijven
27/02/2022 11:19 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/02/2022 11:19

Bitcoin koers stijgt maar volatiliteit dreigt door onzekere situatie

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt maar volatiliteit dreigt door onzekere situatie

Foto: next143/Shutterstock

Het is alweer meer dan een week geleden dat bitcoin (BTC) grip verloor op $44.000, mede dankzij de oplopende spanningen in Oekraïne. Vorige week zondag kon de bitcoin koers ook niet aan $40.000 vasthouden en woensdagavond hield Poetin zijn toespraak en viel hij Oost-Oekraïne binnen.

Vrijwel alle (risicovolle) financiële markten kregen toen een flinke klap en de bitcoin koers kelderde naar een dieptepunt rond $34.500. Het was de laagste prijs sinds de koers een maand eerder naar $33.000 viel.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin begint te herstellen

Toch konden veel markten, waaronder bitcoin, een halve dag later plotseling sterk herstellen. Bitcoin kwam vervolgens weer boven $38.000 uit, maar had daarna nog even moeite om ook door $39.000 te breken.

Vrijdagavond maakte de koers een poging en tikte even $39.400, maar werd daar afgewezen en dipte naar $38.700. Toch kon de koers toen een bounce maken en steeg vervolgens naar een hoogtepunt van $39.800. Daar werd bitcoin echter wederom afgewezen en begon weer flink te dalen.

De koers vond rond $39.000 even support, maar zakte ook hier doorheen en daalde toen nog sneller. Bitcoin kwam afgelopen nacht op $38.450 uit, maar begon toen weer gestaag te herstellen. Vanochtend is bitcoin steeds sneller aan het stijgen en komt op het moment van schrijven op $39.400 uit op Binance en €34.900 op Bitvavo. Daarmee komt de koers net iets boven de prijs van 24 uur geleden uit, maar ligt nog wel 3% onder de prijs van een week geleden.

Advertentie

Meer volatiliteit valt te verwachten

Het is echter het weekend en dan ligt het handelsvolume zeer laag. Een eventuele uitbraak kan dan ook een zogenaamde fake out zijn en moet dus met een korrel zout worden genomen.

Doordat de spanningen in Oekraïne nog altijd oplopen en nu nieuws naar buiten komt dat Russische banken afgesloten worden van SWIFT, is de kans zeer groot dat we nog meer volatiliteit zullen zien op de financiële markten wanneer de beurzen morgen weer openen. Er hangt ook nog altijd veel angst en onzekerheid op de crypto-markt:

Dat gezegd hebbende, zien de on-chain gegevens er nog altijd zeer bullish uit. Analisten tonen aan de hand van de volgende data aan dat investeerders nog altijd stevig hun BTC vasthouden:

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1497712156938231814

De markt speculeert dat als bitcoin uit dit bereik klimt, het sentiment weer snel bullish kan worden en tot retail FOMO kan leiden. Dan moet de koers echter eerst door de volgende weerstandzones breken en door de grote onzekerheid op de markt kan dat wellicht nog even duren. Het is mogelijk dat bitcoin eerst nog langer in het huidige bereik vastzit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie