Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2022 10:50 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 10:50

Bitcoin koers stijgt verder, analisten steeds meer overtuigd van bodem

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt verder, analisten steeds meer overtuigd van bodem

Foto: AlexLMX/Shutterstock

De cryptocurrency-markt begint langzamerhand weer groener te kleuren. Bitcoin (BTC) kon eind gisterenmiddag weer iets stijgen en dat viel samen met een speech van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Langzamerhand neemt de angst op de markt iets af, al ligt deze nog steeds hoog.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Federal Reserve

De vorige paar keer leidde nieuws van de Fed juist tot verdere koersdalingen, maar ditmaal had het een positieve impact. Het gaat dan waarschijnlijk om de aankondiging van Powell dat de rentetarieven over het algemeen alsnog laag blijven:

Daarnaast zei Powell dat particuliere stablecoins, een gevoelig onderwerp onder toezichthouders, gewoon naast central bank digital currencies (CBDC’s) kunnen bestaan:

Ook gaat op internet momenteel een lijst rond van Amerikaanse politici die zich wellicht schuldig gemaakt hebben aan insider trading tijdens de coronapandemie. Het is al enige tijd een discussiepunt in de VS of Senatoren überhaupt mogen investeren in aandelen vanwege belangenverstrengeling. Inmiddels zijn zelfs drie bestuursleden van de Fed opgestapt hieromtrent.

Advertentie

Bitcoin verschuift naar iets hoger bereik

De bitcoin koers zakte maandagavond even onder de grens van $40.000, maar maakte vervolgens gelijk een bounce terug naar $42.000 en begon er toen meer bullish uit te zien. Gisterenochtend leek de koers enigszins door de weerstand rond $42.000 te kunnen duwen, maar bitcoin werd afgewezen op $42.500. Langzamerhand daalde bitcoin naar $41.500 en maakte toen wederom een flinke bounce.

Bitcoin doorbrak in een keer de $42.000 en schoot van $41.500 naar $43.000, een stijging van 3,6% in een uur. Even later piekte de koers rond $43.250 op cryptocurrency-exchanges als Binance. Echter lijkt de weerstand voor nu nog iets te groot te zijn rond deze $43.000. Gedurende nacht zakte de koers langzamerhand iets omlaag maar herstelt nu weer naar $43.000 of €37.750 op Bitvavo. De volgende test ligt wellicht rond $45.000 en dan $47.000.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Steeds meer analisten spreken van bodem

De stijging van gisterenavond ging weer gepaard met een reeks liquidaties, ditmaal vooral van short posities. Volgens gegevens van Coinglass werden in de afgelopen 24 uur ongeveer $130 miljoen aan posities geliquideerd waarvan ongeveer 65% shortpoisities waren. Een verdere short squeeze staat wellicht om de hoek.

Langzamerhand krijgen steeds meer analisten het vertrouwen dat de bitcoin koers mogelijk een bodem heeft bereikt. Er wordt momenteel vooral gesproken over de zogeheten Entity-Adjusted Dormancy Flow van anaylsebedrijf Glassnode, die een bodem aantoont:

Ook bitcoin-miners zijn weer flink aan het accumuleren. Vooral Bitfarms, die eergisteren 1.000 BTC tijdens de dip kocht, is daar een groot onderdeel van.

Ten slotte durft ook Ecoinometrics het voorzichtig een bodem te noemen, maar zegt dat de hoge correlatie met de aandelenmarkt betekent dat de Fed nog altijd het voor het zeggen heeft.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie