Robin Hazekamp Robin Hazekamp
03/02/2024 20:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/02/2024 19:41

Bitcoin koers van $500.000 is mogelijk volgens Nederlandse topanalist

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers van $500.000 is mogelijk volgens Nederlandse topanalist

Foto: vinnstock/Shutterstock

De Nederlandse ‘PlanB’ is een van de bekendste crypto analisten ter wereld. Zijn enorme hoop ervaring en kennis deelt hij met zijn 1,9 miljoen volgers op X. Zijn faam is grotendeels afkomstig van zijn creatie van het Stock-to-Flow model (S2F). En op basis daarvan heeft hij een opvallende voorspelling gedaan: bitcoin (BTC) zou weleens de $500.000 kunnen overstijgen na de halving.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers kan $500.000 overstijgen na halving

Vandaag plaatste de Nederlandse topanalist PlanB een opvallende voorspelling op zijn X (voorheen Twitter) pagina. De bitcoin koers zou op basis van zijn S2F model weleens de 500 duizend dollar voorbij kunnen gaan. Dat zou een procentuele stijging van maar liefst 1.060% betekenen. 

PlanB is van mening dat de bitcoin marktkapitalisatie, momenteel $846 miljard, die van goud zal overtreffen. De marktkapitalisatie van goud is op het moment $13,8 biljoen, wat ongeveer zestien keer zoveel is. De reden dat de bitcoin marktkapitalisatie die van goud zal overtreffen, is volgens PlanB de bitcoin halving die gepland staat in april.

Die halving verlaagt de mate waarin bitcoin vrijgegeven wordt. Momenteel is dat 6,25 per block, na de halving zal dat 3,125 bedragen. Dit fenomeen maakt bitcoin volgens de Nederlandse analist schaars. Zelfs schaarser dan goud; een aanleiding voor het overstijgen van de totale marktkapitalisatie van goud.

Advertentie

Bitcoin schaarser dan goud, en zelfs vastgoed

Verder geeft PlanB de Stock-to-Flow ratio’s van drie aspecten: vastgoed, goud en bitcoin. De S2F ratio houdt de schaarste van het product in; des te hoger de S2F ratio waarde, des te schaarser het is. 

PlanB geeft goud een relatief lage S2F ratio van 60. Vastgoed daarentegen is volgens PlanB een stuk schaarser, met een ratio van 100. Bitcoin spant volgens de analist echter de kroon, met een S2F-ratio van maar liefst 110 na de halving. Dat zou betekenen dat bitcoin na de halving in april 2024 niet alleen schaarser wordt dan goud, maar zelfs ook schaarser dan een huis.

Vragen over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Discord-community van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie