Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2022 08:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2022 08:46

Bitcoin koers zakt flink tijdens Pasen, analisten verdeeld

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers zakt flink tijdens Pasen, analisten verdeeld

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zakte vanochtend nog dieper. De bulls en bears trekken nog altijd aan beide kanten, maar momenteel lijken de bears de overhand te nemen. Ondanks sterke on-chain signalen, blijft de verkoopdruk toenemen door alle onzekerheid op de financiële markten.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers zakt met 3,5%

De bitcoin koers verloor een week geleden grip op de $42.500 en kelderde toen weer onder de $40.000 voor het eerst in een maand. Ondanks een kleine opleving op woensdag, bleef bitcoin gedurende het weekend rond $40.000 consolideren.

Bitcoin probeerde gisteren aan $40.500 vast te houden, maar tegen middennacht verloor de koers weer grip. In eerste instantie vond bitcoin nog even support rond $39.700, maar zakte daar vanochtend ook doorheen. Bitcoin kelderde vanochtend naar een dieptepunt van $38.750.

De bitcoin dip van vanochtend gaat volgens gegevens van Coinglass gepaard met een flinke liquidatie. Maar liefst $200 miljoen posities werden in de afgelopen 12 uur geliquideerd waarvan 95% long.

Op het moment van schrijven probeert bitcoin $39.000 terug te heroveren, maar lijkt daar moeite mee te hebben. De bitcoin prijs komt op het moment van schrijven op $38.950 uit KuCoin en €36.120 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC prijs 3,5% in de min vandaag en 7,5% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertisement

Meer verkoopdruk voor bitcoin ondanks sterke basis

De daling betekent dat bitcoin nu toch weer terugvalt in hetzelfde bereik waar de koers tussen eind januari en medio maart vastliep. De meningen onder de analisten zijn nog steeds erg verdeeld over welke kant bitcoin op de korte termijn opgaat.

Volgens sommige analisten zit rond de huidige prijs veel support en zou dit mogelijk een bodem kunnen zijn. Deze bulls zien bitcoin mogelijk al binnenkort een flinke rebound maken. Echter vrezen ook veel analisten dat bitcoin eerst nog dieper zakt en dan de lows van begin dit jaar of zelfs vorige zomer hertest. Het dieptepunt kan dan ergens tussen de $27.000 en $35.000 liggen. Zo waarschuwt analist Blockwise voor een mogelijk “capitulatie evenement:”

Ook Glassnode meldt dat de koers nu in een “hoog risiciozone” zit wat voor meer verkoopdruk kan zorgen, ondanks “sterke fundamenten”

Toch bevestigen de on-chain gegevens van bitcoin nog altijd dat deze fundamenten alsmaar sterker worden. Zo meldt analist PlanC dat het aantal marktparticipanten flink aan het groeien is. Een gebrek aan nieuwe particpanten hield de stijging de afgelopen maanden tegen.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1515796761876520960

Tot slot meldt analist Lex Moskovski dat het aanbod van bitcoin op exchanges ook blijft afnemen en inmiddels zelfs een nieuwe dieptepunt bereikt heeft. Dat is een zeer bullish teken voor BTC op de lange termijn.

https://twitter.com/mskvsk/status/1515941783431106561

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Leer meer over bitcoin, crypto en blockchain

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement