Roy van Krieken Roy van Krieken
18/06/2022 08:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2022 08:26

Bitcoin Koers zakt Onder de $20.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Het is zover. Hetgeen veel investeerders de afgelopen paar dagen voor vreesden is nu dan toch echt werkelijkheid geworden. De bitcoin (BTC) koers is vanochtend door de belangrijke zone van support op de $20.000 gezakt. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin slechts $18.700, wat een daling van meer dan 8% vertegenwoordigt ten opzichte van gisteren.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin verliest support

Het is de eerste keer sinds december van 2020 dat de bitcoin koers zo laag staat. Dat betekent tegelijkertijd ook dat bitcoin nu lager staat dan de all-time high in 2017. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de crypto industrie dat bitcoin een vorige all-time high als steun verliest. Het zijn onzekere tijden, zoveel is zeker.

De grote vraag die speelt bij bitcoin investeerders op dit moment is natuurlijk wanneer er eindelijk een bodem wordt gemaakt. Veelal werd de $20.000 als een cruciaal punt gezien waar de koers eigenlijk echt niet onder zou mogen komen. Inmiddels lijkt dit punt verloren en kijken we dus weer verder naar beneden voor een mogelijke bodem. Mogelijk dat dit helemaal tussen de $14.000 en $15.000 pas zal zijn.

Het is uiteraard nog mogelijk dat de koers zich weet te herstellen tot boven de $20.000. Dat zou vrij positief zijn, maar dan moet dit wel snel gebeuren. Aangezien de paniek in de markt extreem groot is en de koopbereidheid schijnbaar uitblijft, is dit scenario nog alles behalve zeker op dit moment.

Advertentie

Ethereum onder de $1.000

De koers van ethereum (ETH) presteerde niet veel beter. De koers van de op-een-na-grootste cryptocurrency zakte zelfs tot onder de $1.000! Niet alleen was dit punt een belangrijke zone van steun, het was ook een extreem belangrijke psychologische grens geworden. Vanochtend werd een prijs van slechts $975 aangetikt. 

Het verliezen van de $1.000 was slechts een paar weken geleden nog ondenkbaar voor de meeste ETH investeerders. Desalniettemin is dit scenario ondertussen werkelijkheid geworden. 

Paniek in de markt

Het is alweer de zoveelste vuurrode dag in slechts een paar weken tijd. Sinds het begin van deze maand is de koers van bitcoin met 40% gekelderd. Ethereum maakt het nog bonter. De prijs van ETH is in juni praktisch gehalveerd. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie