Bitcoin koersanalyse: overleeft dit patroon tand des tijds?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin koers is op het moment van schrijven met 1,5% gestegen en BTC wordt op Binance verhandeld voor 21.557 dollar. Voor crypto-begrippen is dit een stijging van niets natuurlijk, en als de korte termijn geen vuurwerk oplevert, maken we graag van de gelegenheid gebruik om uit te zoomen.

Bitcoin koers in dollars

Er vormt zich namelijk een patroon die vooralsnog alleen door de black swan genaamd Corona getart is. In dit artikel wordt de waarde van bitcoin uitgedrukt in dollars. De conversie van dollar naar euro is op dit moment 1-op-1, dus dat maakt het omrekenen simpel.

De reden waarom voor dollars is gekozen is simpel, deze heeft namelijk de langste koersgeschiedenis. Hieronder de totale koersgeschiedenis van bitcoin, elke candle staat voor 1 maand. De grafiek maakt gebruik van een logaritmische weergave.

 

Bitcoin koers op lange termijn voorspelbaar

Sinds 2012 beweegt bitcoin zich in een omgekeerde boog. Vooralsnog zijn er twee momenten geweest in de geschiedenis van bitcoin die doen denken aan de huidige situatie. Beide momenten kwamen vlak na een grote bullrun.

Leren van bitcoin koers 2015

De eerste oranje en blauwe vlakken zijn geplaatst in 2015. Dit markeerde het einde van de daling (blow off top) nadat bitcoin voor het eerst 1000 dollar waard was. Oranje markeert de laatste grote daling, en blauw markeert een zijwaartse beweging richting de onderkant van de groene boog.

Let wel, we hebben het hier over de lange termijn, dus een zijwaartse beweging op deze grafiek kan op de korte termijn alsnog heel volatiel zijn.

Hoogtepunt bitcoin 2017 is ondergrens in 2022

Daarna zijn er oranje en blauwe vlakken geplaatst vlak na de bullrun van 2017. Bitcoin groeide in december van dat jaar naar 20.000 dollar, een absoluut hoogtepunt destijds. Het zegt veel over de groei van bitcoin dat als de koers nu naar 20.000 dollar zakt, de markt in mineur is en niet in hosanna-stemming zoals 5 jaar geleden.

Er is één kort momentje waarop de koers onder de groene boog zakt, en dat was in maart 2020. De economie ging op slot omdat de corona-pandemie de wereld in zijn greep had.

Verwachting bitcoin koers lange termijn

Als de koers op de maandgrafiek zijwaarts blijft bewegen, dan stevent bitcoin af op de onderste groene lijn. Dit model wordt dan weer getest en als het weer stand weet te houden, dan zal bitcoin vanaf dat moment snel omhoog bewegen.

Nadat veel langetermijnprognoses (kuch kuch stock-2-flow) gefaald hebben, is het interessant om te volgen of deze omgekeerde boog de tand des tijds wel kan doorstaan.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Advertentie