Kevin Schijven Kevin Schijven
12/11/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2020 19:22

Bitcoin koersvoorspelling van PlanB’s S2F-model in twijfel getrokken met weddenschap van $1 miljoen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koersvoorspelling van PlanB’s S2F-model in twijfel getrokken met weddenschap van $1 miljoen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat de Nederlandse analist PlanB “zonder twijfel” gelooft dat de koers van bitcoin (BTC), op basis van zijn stock-to-flow (S2F) analyse, naar $100.000 tot $288.000 gaat stijgen tegen december 2021.
Eric Wall, CIO van cryptocurrency hedgefonds Arcane Assets, is hier sceptisch over. Hij wil een weddenschap met PlanB aangaan dat het stock-to-flow cross-asset (SF2X) binnen vijf jaar “kapot” zal zijn.
Met kapot bedoelt Wall dat de koers van bitcoin niet eens 50% behaald heeft van wat het model voorspelt. Hij voegt eraan toe dat deze weddenschap niet alleen voor PlanB is, hij is bereid deze aan te gaan met iedereen.

Niet onzeker? Ik wed $1.000.000 dat het S2FX-model binnen 5 jaar kapot zal gaan. Dit is geen grap. Ik ben bereid het geld ervoor vast te zetten bij een derde partij die we allebei vertrouwen, en dat moet jij ook doen. Ik definieer “kapot” als “het zal zelfs nog geen 50% van zijn doel bereiken.”

Deze weddenschap is niet alleen voor PlanB, als iemand anders het geld heeft om vast te zetten, dan sluit ik de weddenschap met jou af.

Het S2FX model voorspelt maar liefst een prijs van $1,4 miljoen in 2025. Dus de weddenschap is dat bitcoin niet $700.000 of meer waard zal zijn tegen het eind van 2025.


Ari Paul, CIO van BlockTower Capital sluit zich aan bij Wall en is bereid een weddenschap af te sluiten met een 3:1 verhouding. In andere woorden: Paul is bereid om $3 miljoen uit te betalen voor een inzet van $1 miljoen.


Voor Paul draait het niet zozeer om de weddenschap. Hij zegt dat het onmogelijk is om te verliezen vanwege arbitrage. Ook zegt hij dat toch niemand Wall’s weddenschap zou aangaan.
Mocht Wall de weddenschap verliezen omdat bitcoin zelfs sneller stijgt dan het model, dan zou Wall dat prima vinden. Logisch, want met zulke stijgingen zal hij sowieso er veel aan verdiend hebben.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie