Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 18:44

Bitcoin krabbelt op, maar koers blijft in groot gevaar

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-koers-BTC-100k

Foto: Shutterstock/vinnstock

Na een opmerkelijke rally die de prijs van bitcoin (BTC) naar nieuwe all-time highs dreef eerder deze maand, ondervond de koers een significante terugval. Het herstel dat gisteren werd ingezet suggereert veerkracht, maar analisten waarschuwen voor de grote risico’s die nog op de loer liggen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Onzekere tijden voor BTC ondanks bullish Signalen

Bitcoin’s recente prijsbewegingen hebben een golf van speculatie en analyse veroorzaakt binnen de crypto gemeenschap. Na het bereiken van nieuwe recordhoogten, veroorzaakte een terugval onder de $61.000 een marktbrede correctie. Deze daling kwam ondanks de instroom van vers kapitaal en laat de fragiele balans zien waarop de huidige markt zich bevindt.

QCP Capital, een vooraanstaand crypto-handelsplatform gevestigd in Singapore, bracht onlangs in een rapport nieuwe inzichten. Volgens hun analyse is de bullmarkt voor bitcoin nog lang niet voorbij. Zij benadrukken een voortdurende ‘liquiditeitsrotatie’ die waarschijnlijk bitcoin naar nieuwe hoogten zal stuwen na de halving in april. Desondanks waarschuwen zij voor een mogelijke “gewelddadige” correctie op korte termijn als gevolg van de nog steeds aanzienlijke hoeveelheid hefboomwerking (leverage) in de markt.

“We zitten midden in een brede liquiditeitsrotatie die BTC waarschijnlijk naar nieuwe hoogtepunten zal brengen na de liquidatie. De kortetermijncorrectie zou echter gewelddadig kunnen zijn, gezien de hoeveelheid leverage die overblijft.”, aldus QCP Capital op Telegram.

Advertentie

Bitcoin ETF’s vertragen, cijfers van de Fed komen eraan

Een cruciale factor achter bitcoin’s rally dit jaar en de verbetering in het vertrouwen van investeerders zijn de instromen in de spot Bitcoin ETF’s. Echter, recente ontwikkelingen tonen een sterke daling in netto instromen, wat een afspiegeling is van een daling in de spotprijzen. Mocht deze instroom bij de ETF’s laag blijven kan dat slecht nieuws betekenen.

De toekomst van bitcoin’s prijsbewegingen kan ook beïnvloed worden door beleidswijzigingen van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Met drie verwachte renteverlagingen dit jaar, zou de initiële verlaging in juni kunnen beginnen. Echter, aanhoudende inflatiedruk kan de Fed dwingen om zijn aanpak te heroverwegen. Dit zou voor aardig wat tegenwind kunnen zorgen op de cryptomarkt.

Terwijl bitcoin een opmerkelijk herstel laat zien, blijft de markt op scherp staan voor mogelijke correcties. De dynamiek tussen instroom en uitstroom, samen met potentiële beleidswijzigingen door de Fed, zal cruciaal zijn in het bepalen van de richting van de BTC koers in de nabije toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie