Ivo Melchers Ivo Melchers
29/10/2022 19:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/10/2022 19:10

Bitcoin lijkt ´uptober´ waar te gaan maken

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

´Uptober´ is een bekende term bij bitcoin (BTC) en crypto-fanaten. In de complete geschiedenis van bitcoin wist het slechts drie keer de maand oktober rood af te sluiten. Dit gebeurde in 2011, 2014 en 2018. Hierdoor zijn veel investeerders bevooroordeeld dat oktober een groene maand gaat worden voor BTC en daarmee de gehele crypto-markt. Ook is de maand september vaak een slechtere maand voor het digitale goud en de hele crypto-markt. Bitcoin wist de maand september in totaal acht van de 12 keer in het rood af te sluiten.

Vorig jaar  liet oktober ook maar weer is blijken dat de bijnaam niet voor niets is. Het steeg namelijk in enkele weken tijd van $40.000 naar meer dan $60.000. Een leuk feitje is dat Satoshi Nakamoto, de anonieme oprichter van bitcoin, voor het eerst de whitepaper publiceerde in oktober 2008. Mogelijk is dit een extra reden waarom veel investeerders positief naar de maand oktober kijken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Uptober in bear markten

Ondanks het feit dat bitcoin bijna elk jaar de maand oktober groen wist af te sluiten is het in een berenmarkt een heel ander verhaal. Crypto analist Ali Martinez publiceerde een tabel met daarin de maandelijkse prestaties van BTC sinds 2010. In deze tabel is te zien dat in de vorige berenmarkten de cryptocurrency juist slecht presteerde in de maand oktober. In 2011 daalde het met maar liefst 36,77%, in 2014 daalde het in totaal met 12,96% en in 2018 verloor de koning van de cryptocurrencies 4,06% in waarde.

Advertentie

BTC koers

Op het moment van schrijven is de koers van bitcoin $20.800. Het begon de maand oktober met een koers van $19.379, waardoor het tot nu toe een stijging heeft doorgemaakt van bijna 8%. De totale marktkapitalisatie van BTC is op het moment van schrijven bijna 400 miljard. Op 1 oktober was de totale marktkapitalisatie $371,47 miljard. Echter is de koers in de afgelopen maand ook heel even gedaald naar een waarde van $18.408, volgens data van CoinMarketCap. Over twee dagen is de maand oktober afgelopen en kunnen we de balans opmaken of er dit jaar wederom sprake is geweest van een uptober.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie