Ivo Melchers Ivo Melchers
24/01/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 07:00

Bitcoin logo is te zien op een van de hoogste gebouwen in Europa

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: PERCULIAR BOY/Shutterstock

Bitcoin (BTC) is de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency die zonder centrale partij werkt. Dankzij de decentralisatie kunnen gebruikers transacties verrichten zonder tussenkomst van een derde partij. De bevoegdheid is verspreid over alle aangesloten apparaten op het netwerk en er is geen autoriteit die iemand ervan kan weerhouden deel te nemen aan het netwerk. Het enige wat je nodig hebt is een wallet en zo lang je die veilig bewaart kan niemand bij jouw BTC.

Dit allen zorgt er tevens voor dat er geen centrale partij is dat zich bezighoudt met de marketing van Bitcoin. Het is hiermee dus afhankelijk van marketing van buitenaf. Een van de groeiende methoden om BTC in de openbaarheid te brengen, is het gebruik van symbolische wereldwijde structuren om het actief te promoten.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

BTC op de Fernsehturm

Verschillende Duitse bitcoiners projecteerden het logo van Bitcoin op de Fernsehturm, een grote televisietoren. De Fernsehturm heeft een lengte van 368 meter en staat bij de Alexanderplatz in Berlijn.

Een gebruiker genaamd Tilo neumann op Twitter heeft de campagne gepromoot. Hij deelde een video van het geprojecteerde BTC-logo.

Hij zei het volgende over het initiatief:

‘’Berlijn is niet rijk. Maar wij willen aandacht trekken naar Bitcoin. Het gaat tenslotte over onze financiële toekomst. Sommige mensen gaan op straat zitten en blijven dat doen, wij pakken het anders aan.’’

Eerdere BTC-marketing

Dit was niet de eerste keer dat het logo op het monument wordt geprojecteerd. Volgens een tweet van Neumann is de eerste poging om het logo te projecteren mislukt vanwege het gebruik van slechte projectoren.

Neumann was ook betrokken bij eerdere marketingcampagnes voor Bitcoin op historische gebouwen en locaties. Zo vertelde hij vorig jaar dat er een logo geprojecteerd was op de historische plek van de Berlijnse muur:

‘’Niets in Berlijn is zo doordrenkt van geschiedenis als de Berlijnse Muur. Daarom voerden we onze campagne deze keer hier uit. Deze plek vertegenwoordigt eindeloos lijden. Daarentegen staat Bitcoin voor hoop, de hoop op een eerlijke en vrije wereld.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie