Bitcoin markt kan naar de biljoenen stijgen in de komende jaren, zegt onderzoek

Ark Investment Management LLC, een internationale vermogensbeheerder, noemt bitcoin (BTC) de meest aantrekkelijke monetair activa sinds goud. Het bedrijf heeft onlangs een onderzoeksrapport uitgebracht waarin het beweert dat de marktkapitalisatie van bitcoin van $200 miljard naar maar liefst $1 tot $5 biljoen kan stijgen in de komende vijf tot tien jaar.

In het onderzoek meldt Ark dat er veel desinformatie wordt verspreid over de grootste cryptocurrency op de markt. Sinds 2010 hebben de reguliere media bitcoin meer dan 380 keer “dood” verklaard terwijl de adoptie steeds verder toeneemt.

Vier Kansen

Volgens Ark zijn er vier hoofdzakelijke redenen waarom de marktkapitalisatie zo enorm zou kunnen toenemen. Ten eerste meldt Ark dat Bitcoin als een globaal afwikkelsysteem kan fungeren voor banken en bedrijven. In tegenstelling tot traditionele afwikkelsystemen is bitcoin namelijk internationaal, censuurbestendig, en ongevoelig voor inflatie van centrale banken.

Alleen al in de Verenigde Staten genereren stortingen van in totaal $14,7 biljoen $1,3 biljoen aan afwikkelingsvolumes onder banken elk jaar. Als het 10% van die afwikkelingsvolumes met een vergelijkbare stortingssnelheid zou vastleggen, denken we dat het Bitcoin-netwerk meer dan 7 keer zou opschalen van ongeveer $200 miljard tot $ 1,5 biljoen in waarde.

Ten tweede meldt Ark dat Bitcoin als bescherming kan dienen tegen inbeslagneming, voornamelijk in jurisdicties waar eigendomsrechten niet erkend worden. Ark noemt het een verstandige toewijzing als mensen in bitcoin zouden investeren om hun assets tegen te beschermen, zowel tegen inbeslagname als inflatie.

Ten derde denkt Ark dat bitcoin de positie van goud kan uitdagen om het wereldwijde oppotmiddel te worden. Als bitcoin maar 10% zou pakken van de goudmarkt, dan zou het bitcoin netwerk vervijfvoudigen naar $1 biljoen, zegt Ark, een argument dat we eerder  gehoord hebben.

Als laatst zegt Ark dat de adoptie van bitcoin kan toenemen in opkomende markten vanwege inflatie. Inflatie, en voornamelijk hyperinflatie, zorgen ervoor dat investeerders zoeken naar een zogenaamde hedge om zichzelf in te dekken. Dat zal de kans vergoten dat bedrijven wellicht in de toekomst geen fiat meer zullen accepteren en alleen nog bitcoin. Daardoor zou de inflatie verder toe kunnen nemen en vervolgens nog meer mensen richting bitcoin sturen.

$1 tot $5 biljoen

Bitcoin biedt een van de meest aantrekkelijke risico-opbrengstprofielen onder activa, onze analyse suggereert dat de kapitalisatie van het netwerk zou moeten opschalen van ongeveer $200 miljard vandaag naar $1 tot $5 biljoen in de komende vijf tot tien jaar.

Aldus Ark Investments. Een marktkapitalisatie van $1 biljoen zou een BTC prijs voorspellen van ongeveer $50.000, en van $5 biljoen een prijs van maar liefst $250.000.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€26.508,10 Kopen
1
Bitcoinmeester
€26.780,20 Kopen
2
Litebit
€26.804,00 Kopen
3
SATOS
€26.981,70 Kopen
Meer nieuws

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...

Bitcoin (BTC) probeert de $34k te kraken en wint terrein ten opzichte van altcoins

De bitcoin (BTC) koers heeft de afgelopen 24 uur een mooie stijging neergezet en bereikte zodoende de weerstandszone bij $35.000. Daar kwamen de bears echter weer...

Bitcoin zal niet weer snel door $40.000 breken vanwege afname instroom Grayscale fonds, zegt JPMorgan

Bitcoin (BTC) zal moeite hebben om weer terug te schieten naar het niveau rond $40.000 en daarboven, zeggen analisten van JPMorgan, de grootste bank...

Ethereum, Chainlink, Polkadot, Sushi, Aave en meer bereiken nieuwe ATH’s terwijl Bitcoin dominantie afneemt

De koers van bitcoin (BTC) is langzamerhand aan het afkoelen na de ongekende prijsstijging begin dit jaar, die de moeder aller cryptocurrencies een nieuwe...

‘Bitcoin (BTC) tussen april en september naar $100k,’ stelt PlanB op basis van deze vergelijking

Bitcoin (BTC) prijsvoorspellingen zijn nog altijd een hot topic in de cryptowereld. Een van de bekendste voorspellingen is die van de Nederlandse analist PlanB. Middels onder...