Kevin Schijven Kevin Schijven
27/09/2020 17:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/09/2020 17:40

Bitcoin markt kan naar de biljoenen stijgen in de komende jaren, zegt onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin markt kan naar de biljoenen stijgen in de komende jaren, zegt onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Ark Investment Management LLC, een internationale vermogensbeheerder, noemt bitcoin (BTC) de meest aantrekkelijke monetair activa sinds goud. Het bedrijf heeft onlangs een onderzoeksrapport uitgebracht waarin het beweert dat de marktkapitalisatie van bitcoin van $200 miljard naar maar liefst $1 tot $5 biljoen kan stijgen in de komende vijf tot tien jaar.


In het onderzoek meldt Ark dat er veel desinformatie wordt verspreid over de grootste cryptocurrency op de markt. Sinds 2010 hebben de reguliere media bitcoin meer dan 380 keer “dood” verklaard terwijl de adoptie steeds verder toeneemt.

Vier Kansen

Volgens Ark zijn er vier hoofdzakelijke redenen waarom de marktkapitalisatie zo enorm zou kunnen toenemen. Ten eerste meldt Ark dat Bitcoin als een globaal afwikkelsysteem kan fungeren voor banken en bedrijven. In tegenstelling tot traditionele afwikkelsystemen is bitcoin namelijk internationaal, censuurbestendig, en ongevoelig voor inflatie van centrale banken.

Alleen al in de Verenigde Staten genereren stortingen van in totaal $14,7 biljoen $1,3 biljoen aan afwikkelingsvolumes onder banken elk jaar. Als het 10% van die afwikkelingsvolumes met een vergelijkbare stortingssnelheid zou vastleggen, denken we dat het Bitcoin-netwerk meer dan 7 keer zou opschalen van ongeveer $200 miljard tot $ 1,5 biljoen in waarde.

Ten tweede meldt Ark dat Bitcoin als bescherming kan dienen tegen inbeslagneming, voornamelijk in jurisdicties waar eigendomsrechten niet erkend worden. Ark noemt het een verstandige toewijzing als mensen in bitcoin zouden investeren om hun assets tegen te beschermen, zowel tegen inbeslagname als inflatie.
Ten derde denkt Ark dat bitcoin de positie van goud kan uitdagen om het wereldwijde oppotmiddel te worden. Als bitcoin maar 10% zou pakken van de goudmarkt, dan zou het bitcoin netwerk vervijfvoudigen naar $1 biljoen, zegt Ark, een argument dat we eerder  gehoord hebben.


Als laatst zegt Ark dat de adoptie van bitcoin kan toenemen in opkomende markten vanwege inflatie. Inflatie, en voornamelijk hyperinflatie, zorgen ervoor dat investeerders zoeken naar een zogenaamde hedge om zichzelf in te dekken. Dat zal de kans vergoten dat bedrijven wellicht in de toekomst geen fiat meer zullen accepteren en alleen nog bitcoin. Daardoor zou de inflatie verder toe kunnen nemen en vervolgens nog meer mensen richting bitcoin sturen.

$1 tot $5 biljoen

Bitcoin biedt een van de meest aantrekkelijke risico-opbrengstprofielen onder activa, onze analyse suggereert dat de kapitalisatie van het netwerk zou moeten opschalen van ongeveer $200 miljard vandaag naar $1 tot $5 biljoen in de komende vijf tot tien jaar.

Aldus Ark Investments. Een marktkapitalisatie van $1 biljoen zou een BTC prijs voorspellen van ongeveer $50.000, en van $5 biljoen een prijs van maar liefst $250.000.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie