Thom Derks Thom Derks
15/11/2022 09:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2022 09:38

Bitcoin mijlpaal: nu meer dan 4 miljoen wallets met minstens 0,1 BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Esta crypto wallet reta a los hackers a robar medio millón de Bitcoins

Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

In navolging van het drama rondom FTX, halen veel mensen hun bitcoin weg bij de beurzen. Dat zien we meteen terug in de cijfers. Analysbedrijf Glassnode weet in het onderstaande bericht bijvoorbeeld te melden dat het aantal wallets met tenminste 0,1 bitcoin de bijzondere mijlpaal van 4 miljoen stuks voorbij is.

Bitcoin koers aan de vooravond van ‘parabolische fase’, volgens expert
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

FTX crash een wijze les

Zo laat de markt zien dat de problemen bij FTX ook positieve consquenties hebben. Steeds meer mensen beseffen zich dat hun bitcoin niet compleet veilig zijn bij de gecentraliseerde beursplatformen en kiezen voor een eigen wallet. Wat dat betreft is het FTX-schandaal een wijze les voor de markt.

Bitcoin (BTC) in een eigen wallet is hoe Satoshi Nakamoto het ooit bedacht heeft. Bitcoin is immers een reactie op het traditionele financiële systeem. Het systeem waarin gecentraliseerde machten de mogelijkheid hebben om onbeperkt geld bij te drukken en grote risico’s te nemen ten koste van het volk.

Ook bij FTX zijn er in feite ‘bitcoin bijgedrukt’, want de beurs bleek niet alle tegoeden van klanten af te kunnen dekken. In totaal schijnt het zelfs om 80.000 bitcoin te gaan, die op het beursplatform van FTX ‘stonden’, maar eigenlijk helemaal niet bestaan. Op die manier spelen gecentraliseerde machten met de schaarste van bitcoin.

Advertentie

Bitcoin accumulatie is begonnen

Doorgewinterde bitcoiners lijken op dit moment enorm te ‘profiteren’ van de lagere koersen. Whales, wallets met een minimum van 10.000 bitcoin, accumuleren momenteel op het hoogste tempo in de geschiedenis van bitcoin. Accumuleren betekent overigens kopen. We spreken meestal van een accumulatie-fase als mensen tegen relatief lage koersen inkopen, in de hoop dat de markt op termijn weer aantrekt.

We zien dit gedrag momenteel terug binnen ieder cohort. De grootste accumulators zijn op dit moment de ‘Sharks’, dat zijn mensen met 10 tot 1.000 bitcoin. Deze groep accumuleerde sinds 6 november al ruim 78.000 bitcoin.

Zij zijn echter niet de enige met indrukwekkende cijfers. Ook de ‘Shrimps’, mensen met minder dan 1 bitcoin, kochten vanaf dat moment ongeveer 33.700 bitcoin in. De ‘Crabs’, mensen met 1 tot 10 bitcoin, haalden in totaal 48.700 bitcoin van de beurzen sinds 6 november.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie