Kevin Schijven Kevin Schijven
05/09/2022 08:44 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/09/2022 08:44

Bitcoin miners verkopen, koerspatroon hint naar uitbraak

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Grote Bitcoin miners boeken recordwinsten

Foto: cybrain/Shutterstock

De cryptocurrency markt is momenteel voornamelijk aan het consolideren en de meeste koersen zijn nauwelijks bewogen in de afgelopen 24 uur. De totale marktkapitalisatie komt vanochtend op $1,02 biljoen uit en staat daarmee 0,1% in de plus. Naar verwachting blijft het rustig vandaag.

Rondje langs de crypto velden: Bitcoin & altcoins hard onderuit
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

DXY koers blijft alsmaar stijgen

Momenteel zijn alle ogen in de financiële wereld voornamelijk gericht op de koers van de Amerikaanse dollar index (DXY). Deze koers blijft alsmaar stijgen en heeft in 2022 een zeer hoge negatieve correlatie met risicovolle assets, waaronder crypto.

Alhoewel DXY afgelopen nacht tegen wat weerstand aanliep, blijft de koers er nog bullish uitzien en dat is wellicht een slecht teken voor de crypto-markt. Overigens blijven Amerikaanse beurzen vandaag dicht vanwege Labor Day.

Advertentie

Bitcoin onder $20.000 terwijl miners verkopen

Bitcoin (BTC) kwam afgelopen nacht heel even boven $20.000 uit maar zakt vanochtend naar $19.750. Afgelopen week was op Crypto Insiders te lezen dat inmiddels de hash rate en daarmee de zogeheten mining difficulty weer stijgen.

Normaliter zijn dat goede tekens voor het netwerk, maar het zogt echter ook voor meer verkoopdruk onder miners. Het viel dan ook CryptoQuant analist Maartunn onlangs op dat miners weer grote hoeveelheden BTC naar exchanges sturen. Onlangs was zelfs de grootste instroom van miners naar beurzen in maanden te zien:

Desondanks zien sommige technische analisten bullish signalen voor de bitcoin koers. Zo beschrijft analist El Crypto Prof dat bitcoin momenteel in een zogenaamde descending, of aflopend, kanaal zit. Onlangs zat bitcoin twee keer in een ascending channel en toen brak de koers beide keren omlaag uit. Nu zit bitcoin in een descending channel, volgt een uitbraak omhoog?

https://twitter.com/el_crypto_prof/status/1566509623905079296

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum futures

Ethereum (ETH) dipte een week geleden nog helemaal naar $1.400. Kort voor het weekend tikte ether even $1.640 aan maar werd daarna afgewezen. Toch hield ETH gedurende het weekend stand boven $1.550 en begon gisteren iets te stijgen. ETH kwam echter niet verder dan $1.580 en zakt vanochtend naar $1.560, maar staat daarmee alsnog 1% in de plus.

Ondertussen heeft het volume in ether futures voor het eerst ooit bitcoin ingehaald. Dat meldt Unfolded op basis van gegevens van The Block. Het toont wellicht aan dat er momenteel meer vertrouwen is in ETH dan in BTC, mogelijk door de aankomende merge. Desondanks ligt het sentiment voor beide crypto nog zeer laag.

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers en dalers

We hebben erg weinig uitschieters vandaag in de top 100 grootste crypto. Theta (THETA) staat 2,5% in de plus, sandbox (SAND) 2,6% en internet computer (ICP) 2,7%. Dan staat polkaodot (DOT) bijna 4% in de plus, chainlink (LINK) 5% en defichain (DFI) bijna 7%.

Ook aan de rode kant is het nog rustiger. Helium (HNT), algorand (ALGO), filecoin (HNT), chiliz (CHZ), chain (XCN), ecash (XEC), axie infinity (AXS) en flow (FLOW) staan allemaal zo’n 2,5% tot 3% in de min vandaag.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen? Wil je graag meer kennis opdoen over de markt? Neem dan een kijkje in onze Discord groep voor leden. In deze omgeving willen we de leden leren hoe zij zelf analyses kunnen lezen en maken. Daarnaast komen actuele onderwerpen elke dag aan bod en kijken we naar de verschillende sectoren binnen de markt. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden. Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Discord omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie