Simon Bosch Simon Bosch
11/09/2022 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2022 18:30

“Bitcoin moet nieuw Cardano-protocol gaan gebruiken om te overleven”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“Bitcoin moet nieuw Cardano-protocol gaan gebruiken om te overleven”

Foto: dotshock/Shutterstock

Het energieverbruik van Bitcoin (BTC) is al jaren erg controversieel, maar de torenhoge energieprijzen hebben dit nog een stuk erger gemaakt. De Amerikaanse overheid vindt stiekem dat het de spuigaten uitloopt en dat het protocol van ‘s werelds grootste cryptocurrency zou moeten veranderen, zo blijkt uit een bericht van de Biden-regering. Cardano (ADA) medeoprichter Charles Hoskinson is het hier mee eens, en heeft een praktische oplossing.

Bitcoin projecten krijgen grote investering van mensenrechtengroep
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Overheid VS: klimaat belangrijker dan BTC mining

De Amerikaanse overheid staat erom bekend dat het overwegend openstaat voor Bitcoin-mining, maar tegelijkertijd probeert het ervoor te zorgen dat het land de klimaatdoelen gaat halen. Kennelijk vindt de overheid dat de klimaatdoelen toch belangrijker zijn. Daarom heeft het een aankondiging gedaan over de impact van cryptocurrencies op het klimaat.

Hierin staat onder meer dat crypto-netwerken beoordeeld zullen worden op hun impact op het klimaat. Ze moeten voldoen aan bepaalde standaarden voor ‘erg laag energieverbruik’, alhoewel het niet noemt of deze standaarden al bestaan en welke dit zijn. Als dat niet gebeurt, dan kan de overheid deze protocollen volgens de mededeling uitbannen.

Advertentie

Cardano wil Bitcoin redden van ban

Cardano heeft onlangs het Ofelimous-protocol geïntroduceerd. Dit protocol is gebaseerd op een consensusmechanisme dat Cardano ‘Proof-of-Useful-Work heeft genoemd, dat het stroomverbruik van zo’n netwerk flink moet verlagen. Dat doet het door miners ‘nuttige problemen’ op te laten lossen, waardoor de miners gezamenlijk eigenlijk een soort grote computer zijn.

Een beetje zoals Ethereum dat doet met de Ethereum Virtual Machine (EVM). Echter is de EVM geen onderdeel van Ethereums consensusmechanisme. In plaats daarvan zijn reguliere serverdiensten actief op de Ethereum Virtual Machine. Bedrijven die op Ethereum willen bouwen kunnen dan servercapaciteit huren bij zo’n partij, maar dit maakt het netwerk niet veiliger.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson wil de inefficiëntie van mining aanpakken door Proof-of-Work-coins zoals Bitcoin omzetten in tokens die het nieuwe Proof-of-Useful-Work-concept gebruiken. De veiligheid van het netwerk is dan wél afhankelijk van EVM-achtige berekeningen. Hoskinson benadrukt dat malafide miners het mechanisme kunnen misbruiken door hele simpele taken uit te voeren. Gelukkig is dit volgens de programmeur relatief gemakkelijk op te lossen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie