Thom Derks Thom Derks
24/07/2022 12:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/07/2022 12:45

Bitcoin naar 100.000 dollar? Dit moet er gebeuren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin naar 100.000 dollar? Dit moet er gebeuren

Foto: Ink Drop/Shutterstock

De bitcoin (BTC) bullrun van 2020-2021 is niet helemaal verlopen zoals de meeste analisten hadden verwacht. Uiteindelijk is bitcoin in november 2021 niet verder gekomen dan een koers van 69.000 dollar, terwijl de voorspellingen van een koers van meer dan 100.000 dollar ons om de oren vlogen. Momenteel bungelen we rond de 20.000 dollar en ziet het er allemaal niet bijster goed uit voor bitcoin. Wat moet er gebeuren om de bitcoin koers naar 100.000 dollar te krijgen?

Bitcoin halving kan ‘razende crypto verkoop’ aanwakkeren
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Macro-economische donderwolken

De eerste en meest belangrijke stap die gezet moet worden is het verdwijnen van de macro-economische donderwolken die momenteel boven de markt hangen. Overal ter wereld staat de inflatie op het hoogste punt in meer dan 30 tot 40 jaar tijd. Om die inflatie te bevechten verhogen centrale banken de rente en dat heeft een drukkend effect op de economie en de financiële markten.

Hoewel bitcoin in principe losstaat van het financiële systeem en niet omvalt als er banken omvallen, zijn veel bitcoin-investeerders wel afhankelijk van het traditionele financiële systeem. Om zichzelf te beschermen stappen veel mensen in deze onzekere tijden over op de Amerikaanse dollars waar ze de rekeningen mee moeten betalen. Pas als de centrale banken weer volop geld gaan printen en de zorgen over de inflatie zijn verdwenen kunnen we weer echt omhoogkijken.

Advertentie

Een nieuwe MicroStrategy die bitcoin koopt

De volgende stap zou dan een grote beursgenoteerde partij in het rijtje van MicroStrategy en Tesla moeten zijn die ook overgaat op een bitcoin-standaard. Als partijen als Apple, Google of Meta er bijvoorbeeld voor kiezen om bitcoin op de balans te zetten is die koers van 100.000 dollar zo bereikt.

Het is nog maar de vraag of we zoiets de komende maanden kunnen verwachten, aangezien de markt er momenteel niet naar is. Waarschijnlijk durven zelfs deze partijen het niet aan om hun reserves op dit moment bloot te stellen aan iets anders dan de Amerikaanse dollar. Om dit te bereiken moeten eerst echt die macro-economische donderwolken uit de lucht gedreven worden. Dat heeft waarschijnlijk tijd en wat meer pijn voor de bitcoin koers nodig.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

De opvolger van Bitcoin land El Salvador

Met de Centraal Afrikaanse Republiek hebben we op papier al een opvolger van El Salvador, maar om de bitcoin koers echt een klapper te laten maken zijn er grotere namen nodig. Er gaan geruchten dat Mexico overweegt om bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel.

De adoptie van bitcoin door een economie van die orde van grootte zou de bitcoin koers in theorie ook eenvoudig richting de 100.000 dollar kunnen stuwen. We gaan het meemaken of er in 2022 nog een land is dat deze stap aandurft. Een klein deel van de reserves in bitcoin stallen zou de koers van bitcoin al richting de ton kunnen pushen.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie