Kevin Schijven Kevin Schijven
11/09/2021 13:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2021 13:21

Bitcoin of ethereum kopen via het postkantoor? Britse Post Office start er volgende week mee

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin of ethereum kopen via het postkantoor Britse Post Office start er volgende week mee

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Post Office, het Britse postkantoor en een particulier staatsbedrijf, start volgende week met een nieuwe cryptocurrency dienst. Dat meldt The Telegraph op 10 september:

De Post Office biedt vanaf volgende week een nieuwe manier aan om crypto te kopen. Het Britse postkantoor maakt dit mogelijk via een samenwerking met Swarm Markets, een gedecentraliseerde cryptocurrency-exchange, of DEX.

Klanten kunnen via het postkantoor zogenaamde crypto vouchers kopen met behulp van EasyID. EasyID is een nieuw systeem die het postkantoor in augustus introduceerde.  Het is een manier om persoonsgegevens op een “veilige” manier te bevestigen om toegang te krijgen tot bepaalde diensten.

Deze vouchers kunnen vervolgens ingeruild worden voor bitcoin (BTC) of ethereum (ETH) bij Swarm Markets. Het is naast een nieuwe manier van crypto kopen, ook een manier voor mensen om blootgesteld te worden aan de decentralized finance (DeFi) markt. Philipp Pieper, medeoprichter van Swarm Markets, zegt:

“Door het gemakkelijk en veilig te maken om echte bitcoin en ethereum te kopen, hebben meer mensen nu de mogelijkheid om met crypto aan de slag te gaan en te genieten van de voordelen van DeFi – en niet alleen degenen die cryptojargon begrijpen.”

Mensen kunnen op Swarm Markets hun crypto vastzetten, ook wel staking genaamd, in zogenaamde liquidity pools om SMT tokens te verdienen, ook wel yield farming genaamd. Swarm Markets bestempelt zichzelf als het eerste gereguleerde DeFi platform ter wereld en heeft een vergunning van de Duitse toezichthouder (BaFin). Niet iedereen vindt dit echter een goed idee, financieel planner Warren Shute zegt:

“Wanneer mensen cryptocurrencies kopen, moeten ze worden verkocht met een zeer duidelijke waarschuwing: dat je veel minder terug kunt krijgen dan je hebt gekocht. Het is één ding om crypto online te kopen via een investeringsplatform, want dat verwacht het publiek, maar je associeert dit niet met het Britse postkantoor.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie