Kevin Schijven Kevin Schijven
10/11/2022 09:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2022 09:30

Bitcoin onder $16.000, miners bang en meer volatiliteit met CPI vandaag

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Slecht nieuws voor bitcoin: koers kan zakken naar $7.000

Foto: CKA/Shutterstock

Het is inmiddels een van de slechtste weken in tijden in de crypto-sector. Bitcoin (BTC) zakte gisterenavond laat nog helemaal naar een dieptepunt van $15.600, de laagste prijs sinds medio november 2020.

Er wordt echter gevreesd dat dit nog niet het einde is en meer volatiliteit volgt mogelijk nog vandaag. Gedurende nacht herstelde bitcoin iets en komt vanochtend op $16.760 uit op Binance en €16.780 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 7,2% in de min. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 2,75%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $322 miljard en de dominantie op 38,4%. De Fear & Greed Index komt uit op 22 (Extreme Fear).

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Daalt bitcoin mee met andere markten?

Er wordt gespeculeerd dat bitcoin een inhaalslag maakt met dalende aandelenmarkten als de S&P 500. Deze markten maakten namelijk vorige week al een forse duik terwijl bitcoin opvallend sterk standhield. Ook gisteren sloot S&P 500 weer in het rood, een teken van de nog altijd slechte macro-economische omstandigheden dit jaar.

Advertentie

Binance neemt toch niet FTX over?

Wat vooral deze week de crypto-markt omlaag trekt, is natuurlijk het drama omtrent de FTX beurs. Een liquiditeitscrisis bij het bedrijf zorgde ervoor dat Binance FTX zou overnemen om het bedrijf te redden. Echter kondigde Binance gisteren plotseling aan dat het hier toch niet meer doorzet. Dat zorgt mogelijk voor nog meer paniek op de markt. Later volgt hierover meer op Crypto Insiders.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Amerikaanse CPI vandaag, meer volatiliteit voor bitcoin?

Dan krijgen we mogelijk nog een golf van volatiliteit over ons heen vandaag. Om 14.30 Nederlandse tijd wordt namelijk de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De markten hebben dit jaar al vaak zeer hevig gereageerd op de Amerikaanse inflatiecijfers, vooral als ze hoger uitpakken dan verwacht werd. En dat was dit jaar meestal het geval.

Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin miners weer zwaar onder druk?

Dan krijgen we met nog een bearish factor te maken. Door de dalende koers komen bitcoin miners weer zwaar onder druk te staan. Zij hebben het al moeilijk de afgelopen maanden en dat heeft al geleid tot grote mining-bedrijven die failliet gaan. Er zijn nu weer zorgen dat miners zullen capituleren en we zagen gisteren al een enorme BTC uitstroom uit deze groep. Dat kan voor meer verkoopdruk zorgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoe diep gaat bitcoin nog zakken?

Ondanks dat bitcoin nu iets herstelt, blijven veel analisten vooralsnog zeer bearish. Zo waarschuwen de analisten van Crypto Insiders dat bitcoin nog helemaal naar het gebied tussen $12.000 en $14.000 kan zakken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie