Roy van Krieken Roy van Krieken
26/02/2024 17:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 21:27

Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

Foto: Champ008/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft zojuist een nieuwe piek bereikt die we al meer dan twee jaar niet gezien hebben. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie schoot omhoog tot boven de $53.500, een niveau dat sinds december 2021 niet meer was waargenomen. Deze plotselinge sprong heeft niet alleen de aandacht van handelaren gevangen, maar heeft ook de gehele crypto markt in een positieve spiraal getrokken.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een golf van groen op de crypto markt

Deze stijging komt na een periode van consolidatie rond de $51.000, waar het leek alsof BTC moeite had om voorbij de $52.000 te komen. Echter, in een kwestie van minuten zagen we een indrukwekkende klim die BTC naar $53.750 duwde op sommige crypto exchanges. Hoewel de BTC koers enigszins is teruggelopen, blijft de waarde van BTC boven de $53.000 zweven.

Niet alleen BTC, maar ook andere belangrijke cryptocurrencies hebben de wind in de zeilen. Ethereum (ETH) overtrof zelfs de $3.100 en handelt nu boven de $3.150, wat een dagelijkse stijging van 3,5% betekent. Binance Coin (BNB) heeft kortstondig de $400 overschreden, en andere munten zoals MATIC, NEAR, XMR, en INJ zien stijgingen van meer dan 5% op dagelijkse basis.

Advertentie

$172 miljoen aan liquidaties

Deze marktbeweging heeft echter ook zijn tol geëist onder handelaren. Volgens data van CoinGlass heeft de volatiliteit in de afgelopen 24 uur geleid tot liquidaties van bijna $172 miljoen, waarbij de meerderheid van de getroffen posities shortposities waren. Bijna 60.000 handelaren hebben de impact van deze marktbeweging gevoeld, een herinnering aan de risico’s die komen kijken bij het handelen met hoge hefbomen in de onvoorspelbare crypto markt. Er zullen echter weinig crypto-investeerders zijn die medelijden met deze short-handelaren hebben.

Het sentiment in de markt is weer helemaal terug van weggeweest in 2024. De koersen doen het uitstekend en door het doorbreken van de $53.000 kunnen we eigenlijk nog verder naar boven kijken. Uiteraard is een correctie altijd onderdeel van de mogelijke scenario’s, maar feit blijft dat we er goed voor staan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je klaar om de wereld van cryptocurrency te verkennen en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto aan te schaffen? Maak dan vandaag nog gebruik van de tijdelijke actie. Samen met Bitvavo, Nederlands grootste en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange, kunnen onze lezers genieten van een exclusieve aanbieding.

Registreer je bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro gratis crypto naar keuze. Daarnaast geniet je ook van het voordeel geen handelskosten te betalen over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Pak €10,- gratis!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie