Roy van Krieken Roy van Krieken
26/02/2024 17:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/02/2024 21:27

Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom

Foto: Champ008/Shutterstock

De bitcoin (BTC) koers heeft zojuist een nieuwe piek bereikt die we al meer dan twee jaar niet gezien hebben. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie schoot omhoog tot boven de $53.500, een niveau dat sinds december 2021 niet meer was waargenomen. Deze plotselinge sprong heeft niet alleen de aandacht van handelaren gevangen, maar heeft ook de gehele crypto markt in een positieve spiraal getrokken.

Krypto-Café scheint ein teurer Scherz zu sein – Mann zahlt 1,6 Bitcoin für eine Mahlzeit
Krypto-Café scheint ein teurer Scherz zu sein - Mann zahlt 1,6 Bitcoin für eine Mahlzeit

Een golf van groen op de crypto markt

Deze stijging komt na een periode van consolidatie rond de $51.000, waar het leek alsof BTC moeite had om voorbij de $52.000 te komen. Echter, in een kwestie van minuten zagen we een indrukwekkende klim die BTC naar $53.750 duwde op sommige crypto exchanges. Hoewel de BTC koers enigszins is teruggelopen, blijft de waarde van BTC boven de $53.000 zweven.

Niet alleen BTC, maar ook andere belangrijke cryptocurrencies hebben de wind in de zeilen. Ethereum (ETH) overtrof zelfs de $3.100 en handelt nu boven de $3.150, wat een dagelijkse stijging van 3,5% betekent. Binance Coin (BNB) heeft kortstondig de $400 overschreden, en andere munten zoals MATIC, NEAR, XMR, en INJ zien stijgingen van meer dan 5% op dagelijkse basis.

Advertentie

$172 miljoen aan liquidaties

Deze marktbeweging heeft echter ook zijn tol geëist onder handelaren. Volgens data van CoinGlass heeft de volatiliteit in de afgelopen 24 uur geleid tot liquidaties van bijna $172 miljoen, waarbij de meerderheid van de getroffen posities shortposities waren. Bijna 60.000 handelaren hebben de impact van deze marktbeweging gevoeld, een herinnering aan de risico’s die komen kijken bij het handelen met hoge hefbomen in de onvoorspelbare crypto markt. Er zullen echter weinig crypto-investeerders zijn die medelijden met deze short-handelaren hebben.

Het sentiment in de markt is weer helemaal terug van weggeweest in 2024. De koersen doen het uitstekend en door het doorbreken van de $53.000 kunnen we eigenlijk nog verder naar boven kijken. Uiteraard is een correctie altijd onderdeel van de mogelijke scenario’s, maar feit blijft dat we er goed voor staan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je klaar om de wereld van cryptocurrency te verkennen en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto aan te schaffen? Maak dan vandaag nog gebruik van de tijdelijke actie. Samen met Bitvavo, Nederlands grootste en gebruiksvriendelijke cryptocurrency exchange, kunnen onze lezers genieten van een exclusieve aanbieding.

Registreer je bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro gratis crypto naar keuze. Daarnaast geniet je ook van het voordeel geen handelskosten te betalen over de eerste 10.000 euro aan transacties.

Pak €10,- gratis!

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie