Kevin Schijven Kevin Schijven
12/01/2022 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/01/2022 17:15

Bitcoin ontwikkelaars krijgen nu rechtsbijstand van ex-Twitter CEO Jack Dorsey

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ontwikkelaars krijgen nu rechtsbijstand van ex-Twitter CEO Jack Dorsey

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Jack Dorsey, de voormalig CEO van Twitter, gaat een nieuwe fonds lanceren om bitcoin (BTC) ontwikkelaars te beschermen tegen eventuele rechtszaken. Het fonds heet de ‘Bitcoin Legal Defense Fund.’

Dorsey, tevens oprichter van betalingsdienst Block, de nieuwe naam van Square, deelde de aankondiging via e-mail aan bitcoin ontwikkelaars. Zack Voell deelde de e-mail op 12 januari via Twitter:

“Juridische procedures en voortdurende bedreigingen hebben hun beoogde effect; individuele beklaagden hebben ervoor gekozen te capituleren bij gebrek aan juridische ondersteuning. We stellen een gecoördineerde en geformaliseerde reactie voor om ontwikkelaars te helpen verdedigen.”

Aldus Dorsey in de e-mail. Het fonds zal bitcoin ontwikkelaars bijstaan door advocaten aan te stellen en juridische kosten voor rekeningen te nemen. Ook zal de non-profit organisatie helpen bij het bedenken van verdedigingsstrategieën mocht een zaak voor de rechter verschijnen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin, niet crypto?

Volgens Dorsey is de open source gemeenschap omtrent het Bitcoin-ecosysteem gevoelig voor juridische druk. De rechtsbijstand zal gratis zijn voor ontwikkelaars die aan Bitcoin-projecten werken, zoals het Lightning Network, zegt Dorsey. Hij noemt echter geen andere cryptocurrencies of altcoins op in de e-mail, maar dat is geen verassing; we weten van Dorsey dat hij vooral fan van bitcoin is.

In eerste instantie zal het initiatief bestaan uit vrijwilligers en parttime advocaten. De organisatie krijgt ook een bestuur die het fonds beheert. Het bestuur bestaat in eerste instantie naast Dorsey ook uit Alex Morcos, medeoprichter van Chaincode Labs, en Martin White, een academicus. Dorsey meldt dat het fonds momenteel geen extra geld gaat inzamelen. Het fonds gaat dit in de toekomst wellicht wel doen als het bestuur dat nodig acht om ontwikkelaars in juridische zaken bij te staan.

De Bitcoin Legal Defense Fund zal in eerst instantie bitcoin ontwikkelaars bijstaan die aangeklaagd worden door de beruchte Craig Wright, de Australiër die regelmatig beweert dat hij de bedenker van Bitcoin is: Satoshi Nakamoto.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie