Roy van Krieken Roy van Krieken
20/01/2024 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 16:09

Bitcoin op het kruispunt tussen nieuwe bullmarkt en pijnlijke terugval

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers dipt snel maar kort, analist noemt situatie

Foto: megaflopp/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies is altijd vol dynamiek en verrassingen, en recente ontwikkelingen in de Bitcoin (BTC) markt zijn geen uitzondering. Hoewel er recentelijk positieve signalen waren, zoals de goedkeuring van de Bitcoin ETF, lijkt bitcoin toch nog niet volledig in een bullmarkt te zijn beland. Dit roept de vraag op: waar staat bitcoin echt op dit moment?

Grayscale’s bitcoin ETF verlaagt hoge kosten pas bij ‘volwassen markt’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Waar blijft de BTC bullmarkt?

Volgens het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is er al zes weken op rij een toename van de instroom naar gecentraliseerde exchanges (CEXs), met bijna $2 miljard aan netto stortingen sinds december. Deze trend wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van verhoogde verkoopactiviteit van BTC.

Wat echter nog interessanter is, is de verschuiving in het bezit van bitcoin. Recentelijk bereikte de gemiddelde houdtijd van verhandelde BTC een recordhoogte, wat suggereert dat langdurige houders hun activa beginnen te verplaatsen. Dit terwijl de balans van kortetermijnhouders sinds oktober 2023 is gestegen. Dit is een trend die als behoorlijk positief kan worden geïnterpreteerd. Meer mensen houden meer bitcoin vast voor de lange termijn, wat indicatief kan zijn voor een bullmarkt.

Advertentie

Voorzichtigheid geboden

Daarnaast weerspiegelt het huidige marktscenario niet de typische kenmerken van eerdere toppen. Een beperkte afname in de balans van langetermijnhouders en een bescheiden MVRV-ratio (een indicator die meet of bitcoin over- of ondergewaardeerd is) van 1,88 duiden erop dat bitcoin mogelijk een tijdelijke terugval ondergaat en nog niet echt in het bullmarkt territorium is, volgens IntoTheBlock.

Juan Pellicer, senior onderzoeker bij IntoTheBlock, benadrukte wel de noodzaak van voorzichtigheid bij het interpreteren van deze trends. Hij wees erop dat bitcoin de afgelopen zes maanden geen significante terugval heeft ondergaan. Dit zou kunnen betekenen dat de recente neerwaartse beweging een natuurlijke marktcorrectie is.

“Totdat we dingen hebben gezien als een consistente verdeling van activa van langetermijnhouders naar kortetermijnhouders, MVRV-ratio’s van meer dan 2,5 en een significante piek in transacties en volume, is het te vroeg om het einde van de bullmarkt te noemen,” zei Pellicer.

Terwijl de markt zich op dit kruispunt bevindt is het lastig om te voorspellen welke kant we op zullen gaan. Sommige indicatoren laten een positief resultaat zien, terwijl andere juist suggereren dat we een verdere correctie gaan maken. De tijd zal het uitwijzen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie