Roy van Krieken Roy van Krieken
20/01/2024 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2024 16:09

Bitcoin op het kruispunt tussen nieuwe bullmarkt en pijnlijke terugval

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers dipt snel maar kort, analist noemt situatie

Foto: megaflopp/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies is altijd vol dynamiek en verrassingen, en recente ontwikkelingen in de Bitcoin (BTC) markt zijn geen uitzondering. Hoewel er recentelijk positieve signalen waren, zoals de goedkeuring van de Bitcoin ETF, lijkt bitcoin toch nog niet volledig in een bullmarkt te zijn beland. Dit roept de vraag op: waar staat bitcoin echt op dit moment?

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Waar blijft de BTC bullmarkt?

Volgens het blockchain-analysebedrijf IntoTheBlock is er al zes weken op rij een toename van de instroom naar gecentraliseerde exchanges (CEXs), met bijna $2 miljard aan netto stortingen sinds december. Deze trend wordt vaak geïnterpreteerd als een teken van verhoogde verkoopactiviteit van BTC.

Wat echter nog interessanter is, is de verschuiving in het bezit van bitcoin. Recentelijk bereikte de gemiddelde houdtijd van verhandelde BTC een recordhoogte, wat suggereert dat langdurige houders hun activa beginnen te verplaatsen. Dit terwijl de balans van kortetermijnhouders sinds oktober 2023 is gestegen. Dit is een trend die als behoorlijk positief kan worden geïnterpreteerd. Meer mensen houden meer bitcoin vast voor de lange termijn, wat indicatief kan zijn voor een bullmarkt.

Advertentie

Voorzichtigheid geboden

Daarnaast weerspiegelt het huidige marktscenario niet de typische kenmerken van eerdere toppen. Een beperkte afname in de balans van langetermijnhouders en een bescheiden MVRV-ratio (een indicator die meet of bitcoin over- of ondergewaardeerd is) van 1,88 duiden erop dat bitcoin mogelijk een tijdelijke terugval ondergaat en nog niet echt in het bullmarkt territorium is, volgens IntoTheBlock.

Juan Pellicer, senior onderzoeker bij IntoTheBlock, benadrukte wel de noodzaak van voorzichtigheid bij het interpreteren van deze trends. Hij wees erop dat bitcoin de afgelopen zes maanden geen significante terugval heeft ondergaan. Dit zou kunnen betekenen dat de recente neerwaartse beweging een natuurlijke marktcorrectie is.

“Totdat we dingen hebben gezien als een consistente verdeling van activa van langetermijnhouders naar kortetermijnhouders, MVRV-ratio’s van meer dan 2,5 en een significante piek in transacties en volume, is het te vroeg om het einde van de bullmarkt te noemen,” zei Pellicer.

Terwijl de markt zich op dit kruispunt bevindt is het lastig om te voorspellen welke kant we op zullen gaan. Sommige indicatoren laten een positief resultaat zien, terwijl andere juist suggereren dat we een verdere correctie gaan maken. De tijd zal het uitwijzen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie