Roy van Krieken Roy van Krieken
16/03/2024 13:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/03/2024 10:06

Bitcoin op weg naar nieuwe mijlpaal: 1 miljard gebruikers

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin ETF's behalen steeds meer succes, uitstroom remt verder af

Foto: Nikola93/Shutterstock

Bitcoin (BTC) zou op relatief korte termijn een gigantische mijlpaal kunnen bereiken. Volgens de befaamde analist Willy Woo is er een aanzienlijke toename in het aantal bitcoinhouders te verwachten. Deze toename is volgens hem vergelijkbaar met de explosieve groei van het internet tussen 1997 en 2005. Woo voorspelt dat tegen het einde van deze groeicyclus maar liefst 1 miljard mensen bitcoin zullen bezitten. Wat betekent dat voor de BTC koers?

Megabank JPMorgan verwacht dat bitcoin daalt na de halving
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Institutionele vraag naar BTC

Een belangrijk aspect van deze groeivoorspelling is de toenemende institutionele vraag naar bitcoin, mede dankzij het succes van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten. Deze ontwikkeling heeft niet alleen de status van bitcoin als een legitieme institutionele investering bevestigd, maar ook een situatie gecreëerd waarbij de vraag het aanbod mogelijk spoedig zal overstijgen.

Op X deelt Willy Woo een grafiek waarbij de groeicurve van het aantal bitcoin-houders wordt vergeleken met de groei van het aantal mensen dat op het internet zit. De stijging in deze lijn lijkt verdacht veel op die van het internet in de late jaren ‘90, maar doet er nog een schepje bovenop.

Woo laat zien dat bitcoin eigenlijk nog veel harder groeit dan het internet ooit heeft gedaan. Mocht deze trend zich doorzetten dan zullen we we in 2025 al meer dan 1 miljard bitcoin houders zien, en dit kan vervolgens een gigantische impact hebben op de bitcoin koers.

Advertentie

Bitcoin naar $100.000

Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, waarschuwt voor een aanstaande “sell-side liquiditeitscrisis” als deze institutionele instroom voortduurt. Dit scenario, waarbij het beschikbare aanbod van bitcoin de groeiende vraag niet kan bijbenen, kan leiden tot een schok in de prijs van bitcoin.

De combinatie van een groeiend aantal bitcoinhouders, de instroom van institutioneel kapitaal, en de succesvolle lancering van spot Bitcoin ETF’s, schetst een toekomstbeeld waarin de vraag naar bitcoin het aanbod mogelijk zal overstijgen. Deze ontwikkelingen wijzen op een aanhoudende stijging van de bitcoinprijs, met een potentieel historische mijlpaal van $100.000 in het vooruitzicht.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie