Nick de Jong Nick de Jong
08/05/2024 18:34 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/05/2024 16:22

Bitcoin optiehandelaren verwachten BTC op $100.000 tegen september

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin optiehandelaren verwachting BTC op $100.000 tegen september

Foto: Creativan/Shutterstock

De koers van bitcoin (BTC) lijkt momenteel onvoorspelbaar. Toch lijken de optiehandelaren in bitcoin er vrij zeker van te zijn dat de koers verder zal gaan stijgen richting het najaar.

Meer positief sentiment onder bitcoin handelaren

Op 1 mei deed de vice-voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve de uitspraak dat er geen verdere bezuinigingen en rentestijgingen aan zouden komen. Sinds de uitspraak begon bitcoin aan een mooie stijging. Vervolgens werden op vrijdag de tegenvallende werkloosheidscijfers bekendgemaakt. Deze cijfers zorgden voor een nog snellere stijging van de grootste digitale munt. Zo steeg bitcoin met maar liefst 12% naar een koers van 63.470 dollar.  

Ook is er een groeiende vraag zichtbaar naar zogenoemde bitcoin call options op de crypto exchanges. Hiermee verkrijgt iemand een optie om bitcoin te kopen op een vooraf afgesproken prijs of op een afgesproken datum. Uit deze opties blijkt dat men een hogere koers voor bitcoin verwacht. Zo kopen handelaren opties voor bitcoinprijzen op 75.000 en 100.000 dollar, volgens QCP Capital in een reactie aan The Block. Momenteel zijn de opties om te kopen duurder dan de opties om te verkopen, wat aangeeft dat meer mensen kiezen voor een optie om bitcoin te kopen omdat zij een stijgende prijs verwachten.

Stijgende verwachtingen bij analisten

Ook de analisten zijn positief gestemd over bitcoin. Zowel de fundamentele als de technische analyses wijzen erop dat de kans het grootste is op een stijgende koers. Volgens 10X Research zullen de lopende presidentsverkiezingen en het uitgaven tekort van de Verenigde Staten bijdragen als steun voor bitcoin.

Swissblock Insights verwacht dat de koers van de dollar niet verder gestimuleerd zal worden. En een zwakkere dollar is meestal goed nieuws voor risicoinvesteringen als cryptocurrencies. Sinds de Federal Reserve afgelopen woensdag bijeen kwam, nam de koers van de dollar al af met 1,2%. Met het huidige beleid zal de dollar waarschijnlijk verder zakken, tenzij er kritische geluiden zullen komen op de keuze van Powell. Zo zouden er andere leden kunnen zijn die toch liever renteverhogingen willen zien.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie