Timo Bult Timo Bult
29/07/2022 17:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 17:51

Bitcoin prijs heeft moeite met weerstand bij $24.200

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs heeft moeite met weerstand bij $24.200

Foto: allstars/Shutterstock

Na de mooie rally van bitcoin (BTC) in de afgelopen drie dagen, is het breken van de $24.000 weerstand vooralsnog een brug te ver. De bitcoin koers deed vandaag nog wel een poging. Helaas hadden de bulls op dat moment de kracht niet meer om door te stomen. In dit artikel lees je een korte update over de huidige stand van zaken op de markt.

Bitcoin prijs nog altijd in gevaarlijke ‘overbought’ gebied
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin prijs handelt boven $23.000

Te beginnen met de huidige prijs van bitcoin. Op crypto exchange Coinbase staat deze op het prijspunt van $23.690. Bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo is de bitcoin prijs in euro €23.260.

Hiermee handelt BTC dus nog wel boven de zone van ongeveer $23.200. Deze prijszone bood eerder nog weerstand en na het breken hiervan zou deze zone nu steun kunnen bieden.

Dat bitcoin niet direct door de huidige weerstand van $24.200 kon breken was enigszins verwacht. Op de 4-uurs grafiek leek de koers oververhit te raken. Desalniettemin hebben traders die op het juiste moment instapten de afgelopen dagen een mooie winst van 15% weten te maken.

Wil jij meer leren over het handelen met bitcoin? Neem een kijkje in onze Discord-server en begin je crypto-avontuur samen met onze fanatieke leden en analisten. Onze Discord vind je hier.

Advertentie

Analist houdt deze BTC prijs in de gaten

Alhoewel bitcoin het de afgelopen dagen dus goed doet, is analist Will Clemente nog voorzichtig met te stellen dat we een daadwerkelijke trendommekeer zien. In een tweet schrijft hij dat hij nog steeds wacht op het moment dat de BTC prijs boven de short-term holder cost basis komt, een on-chain indicator.

“Ik wacht nog steeds op de herovering van de short-term holder cost basis om vertrouwen te hebben in een volledige trendomkering (vergelijkbaar met het voorjaar van 2019).

Die ligt op 28K, wat ook samenvloeit met technische weerstand. Gewoon iets om in gedachten te houden ter bevestiging.”

Clemente ziet het heroverwinnen van dat prijsniveau als een belangrijke bevestiging. Voor nu blijft het dus afwachten hoe de koers zich de komende tijd zal ontwikkelen en of de weerstand bij $24.200 gebroken kan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie