Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2022 10:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 10:12

Bitcoin prijs kan weer stijgen, volume ontbreekt echter nog

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs kan weer stijgen, volume ontbreekt echter nog

Foto: Kaikoro/Shutterstock

Bitcoin (BTC) herstelt vandaag iets van de recente pullback, na de koers snel support wist te vinden. Daarmee lijkt de trendommekeer eindelijk bevestigd te zijn. Toch is er nog steeds een gebrek aan volume en vraag waardoor de koers wellicht niet genoeg momentum heeft om gelijk door de volgende weerstanden te breken. Ondertussen blijft het goede nieuws binnenkomen. Vandaag was al op Crypto Insiders te lezen over ’s werelds grootste vermogensbeheerder die wellicht crypto gaat aanbieden.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1491500953396199431

Populaire bitcoin app Strike lanceert in Nederland en rest van EU
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt van dip

De bitcoin koers werd dinsdagochtend op $45.000 afgewezen. Toch hield bitcoin vervolgens stand boven $43.000 en dat betekent dat deze weerstand wellicht eindelijk omgeslagen is in support. Het zou een goed teken zijn als de koers de week hier boven sluit.

Vervolgens begon bitcoin weer te stijgen, maar de koers werd gisterenavond wederom afgewezen en ditmaal al op $44.740. Bitcoin daalde weer en maakte afgelopen nacht nog even een dip naar $43.700. Toch kon bitcoin daar al steun vinden en vestigde hier wellicht een higher low ten opzichte van de dip naar $43.000.

Op het moment van schrijven begint bitcoin weer steeds sneller te stijgen en komt de prijs uit op $44.400 op Binance en €38.800 op Bitvavo.

Advertentie

Analisten spreken nog over pullback

Alhoewel steeds meer analisten overtuigd zijn dat bitcoin eindelijk een trendommekeer heeft gemaakt, zijn ze sceptischer over het feit of dit daadwerkelijk al de pullback was. Er lijkt niet genoeg momentum te zijn om door de $45.000 te breken en dat betekent dat we wellicht een hertest zien van het gebied tussen $41.000 en $42.000, als niet zelfs een dip onder $40.000.

Dit gebrek aan volume, vraag en momentum gaat alsnog gepaard met een degelijke basis van lange termijn investeerders die hun BTC stevig vasthouden en whales die recent veel BTC accumuleerden. Doordat noch de bulls noch bears op het moment het voortouw nemen, zou het geen verassing zijn als bitcoin nog iets langer in dit bereik consolideert.

Dat gezegd hebbende, kan later vandaag de publicatie van de consumer price index (CPI) in de VS wellicht voor veel volatiliteit zorgen op de financiële markten, waaronder die van crypto. Maandag vond ook een opvallende enorme uitstroom plaats van BTC van de Canadese bitcoin spot exchange-traded fund (ETF) van Purpose:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie