Roan Egberts Roan Egberts
22/03/2024 16:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 15:10

Bitcoin prijs nog altijd in gevaarlijke ‘overbought’ gebied

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin prijs nog altijd in gevaarlijke ‘overbought’ gebied

Foto: Primakov/Shutterstock

In de afgelopen dagen is bitcoin (BTC) met meer dan 10 procent gedaald vanaf zijn all-time high (ATH). Inmiddels heeft bitcoin weer een kleine opleving gevonden, waardoor de prijs nu rond de $65.000 ligt. Enkele analisten vinden echter dat bitcoin nog steeds overbought is. Dat betekent dat de koers in korte tijd snel is gestegen omdat veel cryptohandelaren zijn ingestapt. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Geen ‘zachte landing’ meer voor economie VS: de impact op Bitcoin
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

JPMorgan analisten wijzen op overbought

Volgens analisten van JPMorgan bevindt bitcoin zich nog steeds in een overbought gebied. De analisten kijken hiervoor naar proxies van de futuresposities van hun eigen bedrijf JPMorgan. Dit verwijst naar de posities die JPMorgan inneemt in futurescontracten en speculeert over de toekomstige prijsbewegingen van in dit geval bitcoin. Deze posities worden vaak gebruikt als indicator voor het sentiment van grote spelers in de cryptomarkt.

Daarnaast speelt de premie van de bitcoin futuresprijs boven de spotprijs ook een rol. Dit is het prijsverschil tussen bitcoin futurescontracten en de daadwerkelijke spotprijs van bitcoin op de markt. Een premie betekent dat de futuresprijs hoger is dan de huidige spotprijs. Beide maatstaven geven aan dat er maar een kleine afbouw is geweest in de posities, ondanks de correctie van de afgelopen dagen.

Advertentie

Analisten verwachten grotere bitcoin correctie

Met de bovengenoemde gegevens verwachten de analisten een verdere correctie. Recente gegevens laten zien dat de nieuwe bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) hun slechtste week ooit beleven.

De Amerikaanse beursfondsen zagen voor de vierde dag op rij kapitaal wegstromen. De analisten van JPMorgan wijzen ook op het feit dat er geloof was in een voortdurende eenrichtingsstroom van fondsen naar spot ETF’s en dat dit nu tot discussie leidt.

Daarnaast verwachten de analisten dat het nemen van winst nog een tijd door zal gaan nu de halving nadert. Ze deelden in hun voorspelling van vorige week dat bitcoin zal dalen tot ongeveer $42.000, met als reden dat miners straks na de halving lagere beloningen krijgen en hogere productiekosten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Fear and greed index

Naast de voorspellingen van de analisten, kan er ook gekeken worden naar de fear and greed index. Dit is een populaire indicator onder de investeerders die het sentiment laat zien van de cryptocurrencymarkt. De meter is van 0 tot 100, waarbij nul extreme angst betekent en honderd extreme hebzucht.

Op dit moment staat de meter op 75, wat aangeeft dat de mensen nog steeds de neiging hebben om hebzuchtig te zijn als de markt stijgt. Dit resulteert dan weer in de welbekende term fear of missing out (FOMO), bang zijn om de prijsstijgingen te missen. Dit kan erop wijzen dat de markt aan een correctie toe is, wat ook overeenkomt met de verwachtingen van de analisten.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie