Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin prijs stabiel ondanks positieve ontwikkelingen

De prijs van Bitcoin (BTC) blijft stabiel rond de $6.300 tot $6.400 in de laatste paar dagen. Het volume blijft ook degelijk rond de $3,8 miljard en de meest bekende cryptocurrency heeft een dominantie index van 56,1%.

Ondertussen blijft het een strijd voor anders goed presterende tokens zoals WanChain, VeChain, of Waltonchain, die tussen de 5% en 10% verliezen registreerden tegenover de dollar. Dit is met name het gevolg van een zwak presterende Ethereum (ETH), die met moeite boven de $200 blijft over de afgelopen dagen.

EU-regelgeving, Nasdaq, Citi en Winklevoss 

- Advertentie -

Toch heeft de crypto sector een van haar beste weken in haar 9-jarige geschiedenis meegemaakt, met goed nieuws omtrent zowel institutionele aantrekking als regulatie.

In alleen al de laatste 3 dagen is Nasdaq een crypto analyse tool aan het ontwikkelen voor haar investeerders, heeft Citigroup plannen gepresenteerd voor crypto custody en heeft Gemini, geleid door de Winklevoss broers de eerste volledig geverifieerde en erkende stablecoin uitgebracht; de Gemini dollar (GUSD).

Ook komt er erkenning vanuit hoge kringen binnen de Europese Commissie; zo heeft de vice president van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, de uitspraak gedaan dat cryptocurrencies zullen samenwerken met de huidige financiële systemen. Zulke erkenning van de crypto markten zal cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van de cryptocurrency en blockchain sector binnen Europa.

Een lange periode heeft Europa moeite gehad met het volledig accepteren van de blockchain sector. Zo bleven marktgroei en handelsvolume vaak achter in vergelijking met de VS, Zuid-Korea en Japan. Zo is het dagelijks handelsvolume van Zuid-Koreaanse crypto beurzen op dit moment nog steeds groter dan het handelsvolume van alle Europese crypto beurzen gecombineerd.

Toch zijn de positieve woorden van de Europese Commissie en de optimistische aanpak met betrekking tot regulatie zoals in Frankrijk een goede indicatie dat de EU op weg is om een sterkere uitdaging te bieden aan andere dominante markten. Dombrovskis deed daarover de volgende uitspraak:

We hadden ook een goede uitwisseling van gedachten betreffende crypto-assets. We zien dat zulke crypto-assets hier zijn om te blijven. Ondanks de recente turbulentie blijft de markt alsmaar groeien.

Markt reageert amper

In de afgelopen dagen zonder meer tot een grote prijsstijging hebben geleid. Echter verkeert de crypto markt vooralsnog in een periode van langzaam herstel. De laatste weken hebben laten zien dat de markten weinig reactie vertonen op zowel goed als slecht nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.330,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.365,72 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.387,89 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.390,47 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.437,09 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...