Rico Engelbarts
11/09/2018 14:52 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2018 14:52

Bitcoin prijs stabiel ondanks positieve ontwikkelingen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin_prijs_stabiel_ondanks_positieve_ontwikkelingen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van Bitcoin (BTC) blijft stabiel rond de $6.300 tot $6.400 in de laatste paar dagen. Het volume blijft ook degelijk rond de $3,8 miljard en de meest bekende cryptocurrency heeft een dominantie index van 56,1%.
Ondertussen blijft het een strijd voor anders goed presterende tokens zoals WanChain, VeChain, of Waltonchain, die tussen de 5% en 10% verliezen registreerden tegenover de dollar. Dit is met name het gevolg van een zwak presterende Ethereum (ETH), die met moeite boven de $200 blijft over de afgelopen dagen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

EU-regelgeving, Nasdaq, Citi en Winklevoss 

Toch heeft de crypto sector een van haar beste weken in haar 9-jarige geschiedenis meegemaakt, met goed nieuws omtrent zowel institutionele aantrekking als regulatie.
In alleen al de laatste 3 dagen is Nasdaq een crypto analyse tool aan het ontwikkelen voor haar investeerders, heeft Citigroup plannen gepresenteerd voor crypto custody en heeft Gemini, geleid door de Winklevoss broers de eerste volledig geverifieerde en erkende stablecoin uitgebracht; de Gemini dollar (GUSD).
Ook komt er erkenning vanuit hoge kringen binnen de Europese Commissie; zo heeft de vice president van de Europese Commissie, Valdis Dombrovskis, de uitspraak gedaan dat cryptocurrencies zullen samenwerken met de huidige financiële systemen. Zulke erkenning van de crypto markten zal cruciaal zijn voor de verdere ontwikkeling van de cryptocurrency en blockchain sector binnen Europa.
Een lange periode heeft Europa moeite gehad met het volledig accepteren van de blockchain sector. Zo bleven marktgroei en handelsvolume vaak achter in vergelijking met de VS, Zuid-Korea en Japan. Zo is het dagelijks handelsvolume van Zuid-Koreaanse crypto beurzen op dit moment nog steeds groter dan het handelsvolume van alle Europese crypto beurzen gecombineerd.
Toch zijn de positieve woorden van de Europese Commissie en de optimistische aanpak met betrekking tot regulatie zoals in Frankrijk een goede indicatie dat de EU op weg is om een sterkere uitdaging te bieden aan andere dominante markten. Dombrovskis deed daarover de volgende uitspraak:

We hadden ook een goede uitwisseling van gedachten betreffende crypto-assets. We zien dat zulke crypto-assets hier zijn om te blijven. Ondanks de recente turbulentie blijft de markt alsmaar groeien.

Advertentie

Markt reageert amper

In de afgelopen dagen zonder meer tot een grote prijsstijging hebben geleid. Echter verkeert de crypto markt vooralsnog in een periode van langzaam herstel. De laatste weken hebben laten zien dat de markten weinig reactie vertonen op zowel goed als slecht nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie