Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2023 08:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 08:29

Bitcoin sluit eerste kwartaal 73% in de plus, maar analisten worden bearish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield even vast aan de $28.500 op 1 april, maar begon gisteren gestaag te dalen. Toen bitcoin afgelopen nacht richting $28.00 aankwam, maakte de koers even een flinke duik en zakte naar $27.550. Vanochtend herstelt bitcoin weer en stijgt op het moment van schrijven naar $28.170 op Binance en €26.000 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 37%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $544 miljard en de dominantie op 46,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 63 (Greed).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin steeg 73% in eerste kwartaal 2023

Bitcoin heeft een opvallend sterke start gemaakt in 2023. De koers sloot het eerste kwartaal van het jaar af met een stijging van maar liefst 73%. Ook maart begon goed en bitcoin steeg afgelopen maand met 26%. De tweede helft van maart pakte echter minder sterk uit en de koers zit nu al meer dan twee weken vast in hetzelfde krappe bereik.

Advertentie

‘Rustige’ macro week voor bitcoin?

Qua macro-economische data zal dit waarschijnlijk een iets rustigere week worden. We hebben vandaag eerst nieuwe productiecijfers uit de VS en Europa. Dan volgt morgen data over openstaande vacatures en op donderdag en vrijdag werkloosheidscijfers in de VS

Ook zullen vrijdag veel markten gesloten zijn met Goede Vrijdag en vervolgens gaan we het Paasweekend in. Volgende week woensdag volgt dan weer de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin analisten worden bearish

Volgens analist IncomeSharks vormt de bitcoin koers momenteel een zogenaamde dubbele top, of McDonald’s patroon, gepaard met een diagonale trendlijn breuk en weinig volume. De analist wordt daarom bearish over bitcoin op de korte termijn.

De Zuid-Koreaanse Cryptoquant analist SunMoon meldt dat de rally in 2019 ten einde kwam toen investeerders, die in 2017 en 2018 hun BTC kochten, naar exchanges stuurden. De analist verwacht dat deze rally ook zal eindigen wanneer investeerders, die in 2021 de piek kochten, hun BTC storten op beurzen. Toch ziet de analist hier vooralsnog geen teken van.

Alhoewel de angst om de recente bankencrisis weer wat is afgenomen, waarschuwen meerdere economen dat de problemen bij de banken nog niet voorbij zijn. Het is echter momenteel zeer moeilijk om te zeggen of dit goed of slecht zal voor bitcoin op de korte termijn. De recente bankproblemen pakte beter voor BTC uit dan verwacht werd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie