Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2023 08:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 08:29

Bitcoin sluit eerste kwartaal 73% in de plus, maar analisten worden bearish

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers valt terug door dreigende aanklacht en verkopende whales

Foto: Marc Bruxelle/Shutterstock

Bitcoin (BTC) hield even vast aan de $28.500 op 1 april, maar begon gisteren gestaag te dalen. Toen bitcoin afgelopen nacht richting $28.00 aankwam, maakte de koers even een flinke duik en zakte naar $27.550. Vanochtend herstelt bitcoin weer en stijgt op het moment van schrijven naar $28.170 op Binance en €26.000 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 37%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $544 miljard en de dominantie op 46,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 63 (Greed).

Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen
Cryptomarkt zag afgelopen week een fortuin binnenstromen

Bitcoin steeg 73% in eerste kwartaal 2023

Bitcoin heeft een opvallend sterke start gemaakt in 2023. De koers sloot het eerste kwartaal van het jaar af met een stijging van maar liefst 73%. Ook maart begon goed en bitcoin steeg afgelopen maand met 26%. De tweede helft van maart pakte echter minder sterk uit en de koers zit nu al meer dan twee weken vast in hetzelfde krappe bereik.

Advertentie

‘Rustige’ macro week voor bitcoin?

Qua macro-economische data zal dit waarschijnlijk een iets rustigere week worden. We hebben vandaag eerst nieuwe productiecijfers uit de VS en Europa. Dan volgt morgen data over openstaande vacatures en op donderdag en vrijdag werkloosheidscijfers in de VS

Ook zullen vrijdag veel markten gesloten zijn met Goede Vrijdag en vervolgens gaan we het Paasweekend in. Volgende week woensdag volgt dan weer de volgende Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Goed voor Bitcoin? Renteverlaging mogelijk al in juli, zegt Goldman Sachs
Goed voor Bitcoin? Renteverlaging mogelijk al in juli, zegt Goldman Sachs

Bitcoin analisten worden bearish

Volgens analist IncomeSharks vormt de bitcoin koers momenteel een zogenaamde dubbele top, of McDonald’s patroon, gepaard met een diagonale trendlijn breuk en weinig volume. De analist wordt daarom bearish over bitcoin op de korte termijn.

De Zuid-Koreaanse Cryptoquant analist SunMoon meldt dat de rally in 2019 ten einde kwam toen investeerders, die in 2017 en 2018 hun BTC kochten, naar exchanges stuurden. De analist verwacht dat deze rally ook zal eindigen wanneer investeerders, die in 2021 de piek kochten, hun BTC storten op beurzen. Toch ziet de analist hier vooralsnog geen teken van.

Alhoewel de angst om de recente bankencrisis weer wat is afgenomen, waarschuwen meerdere economen dat de problemen bij de banken nog niet voorbij zijn. Het is echter momenteel zeer moeilijk om te zeggen of dit goed of slecht zal voor bitcoin op de korte termijn. De recente bankproblemen pakte beter voor BTC uit dan verwacht werd.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie