Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Bitcoin sluit het tweede kwartaal met een winst van 42%, daalt BTC wéér in Q3?

Het is vandaag 30 juni, de laatste dag van het tweede kwartaal. Dit betekent dat we de balans kunnen gaan opmaken om te zien hoe de moeder der cryptocurrencies, bitcoin (BTC), gepresteerd heeft. Mocht BTC vandaag geen hele gekke bewegingen maken dan zou Q2 qua prijs het op twee na beste kwartaal in de geschiedenis van Bitcoin zijn, aldus Skew.

Skew is een analysebedrijf dat voor de grootste cryptocurrencies analyses uitvoert op basis van on-chain data, oftewel gegevens die publiekelijk beschikbaar zijn dankzij de blockchain. Elk kwartaal houdt Skew bijvoorbeeld bij met welke prijs bitcoin de periode afsluit en wat de winst is ten opzichte van het vorige kwartaal.

#bitcoin heeft vandaag zijn derde beste kwartaalafsluiting in zijn jonge geschiedenis

- Advertentie -

Ook qua rendement was het geen slecht kwartaal. Ten opzichte van Q1 2020 steeg de prijs met 42,2 procent. Q2 eindigt sinds 2014 op een kwartaal na (Q2 2018) altijd in het groen. Het derde kwartaal staat er juist om bekend een lastig kwartaal te zijn.

Op 2017 na, toen bitcoin een monsterrally inzette, steeg de bitcoin koers namelijk slechts een enkele keer. Dat was in 2018, toen zag bitcoin een lichte stijging van 2,9 procent. Het gaat spannend worden om te zien of de geschiedenis zich weer herhaalt en een verlies neer gaat zetten in Q3.

Mocht het de bulls lukken om de prijs omhoog te drukken dan ligt volgens een aantal analisten een belangrijk prijspunt bij $10.500. Bij een doorbraak boven dit prijsniveau verwachten zij namelijk een breakout.

Op de korte termijn kon bitcoin de afgelopen dagen nog een stijging neerzetten. Van de support bij $8.800 kon BTC stijgen tot een high van $9.236 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.196,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.235,33 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.257,97 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.262,36 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.305,19 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...