Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2023 09:31 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2023 09:31

Bitcoin spotvolume ligt hoogst ooit, maar liquiditeit ligt laagst in maanden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Duurzame energie duwt Bitcoin naar groenere toekomst

Foto: Bogdan Irofte/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank een flinke dip, maar maakte gisterenmiddag alweer een sterk herstel. Bitcoin schoot van $27.500 naar $28.850, een stijging van bijna 5%. Vervolgens schommelde bitcoin gedurende nacht tussen $28.250 en $28.450, maar zakt er nu toch iets onder en komt uit op $28.225 op Binance en €26.175 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1,3% in de plus. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 27%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $545 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 61 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers herstelt van FOMC dip

De daling na het rentebesluit van de Federal Open Market Committee (FOMC) was een van de hevigste reacties na FOMC in het afgelopen jaar, meldt analysebedrijf Kaiko.

Het besluit was wellicht niet waar de markten op gehoopt hadden, maar langzamerhand lijkt het einde in zicht te zijn voor verdere renteverhogingen. Echter verhoogde gisteren de Bank of England ook de rente met 0,25% naar $4,25%.

Veel markten toonden gisteren een klein herstel, maar Europese beurzen openen vandaag alweer in ’t rood. Ondanks het monetaire beleid van centrale banken, de spelende bankencrisis en de aanval van toezichthouders op de crypto-markt, houdt bitcoin vooralsnog opvallend sterk stand.

 

Advertentie

Bitcoin liquiditeit naar laagste punt in 10 maanden

Er is echter door de bankenproblemen zeer weinig liquiditeit in de markt. Voor bitcoin is de liquiditeit zelfs naar het laagste niveau in 10 maanden gedaald, meldt Kaiko onderzoeker Conor Ryder. Dat komt mogelijk door de sluiting van de enkele crypto-banken in de Verenigde Staten.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin spot volume bereikt hoogste niveau ooit

Het lijkt erop dat vooral particuliere investeerders momenteel het voortouw nemen. Afgelopen week bereikte het spot volume het hoogste niveau ooit in de geschiedenis van bitcoin, meldt Byzantine General. Het spot volume zal ook het hoogste maandelijkse niveau ooit bereiken.

De recente rally werd dan ook vooral door de spotmarkt aangedreven en niet door de derivatenmarkt. Het ziet er echter naar uit dat de whales en institutionele investeerders nog steeds weg blijven.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin mining difficulty omhoog terwijl Green Peace actie voert

Green Peace haalt weer uit naar het energieverbruik van Bitcoin, dat gaat echter gepaard met veel onwetendheid. De crypto-gemeenschap lijkt het nieuwe kunstwerk vooral stoer te vinden, en dat was waarschijnlijk niet het punt van de actie.

Ironisch genoeg werd afgelopen nacht de zogenaamde bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, aangepast. Deze steeg met maar liefst 7,5% naar een nieuw record van 46,84 T tegen een gemiddelde hash rate van 335 exahashes per seconde.

De stijgende hash rate toont aan dat het netwerk nog meer energie verbruikt. De stijgende moeilijkheidsgraad toont aan dat de druk op miners groter wordt. Deze lag vorig jaar zeer hoog, maar is recent afgenomen door de stijgende koers. Dat is maar goed ook, want veel miners waren al gedwongen om hun reserves te legen.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Onze analisten maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken onze analisten gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Door je via deze link aan te melden, kun je profiteren van leuke prijzen en aanbiedingen, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Na een eerste storting van $100 ontvang je bijvoorbeeld al een cadeau van $20!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie