Roy van Krieken Roy van Krieken
23/03/2024 13:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/03/2024 10:10

Bitcoin staat op het punt een ongekend record te breken

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers stijgt hard en bereikt $49.000 na successtart ETF's

Foto: Champ008/Shutterstock

Het gaat in 2024 buitengewoon goed met bitcoin (BTC). Zo goed zelfs dat we binnenkort opnieuw een bijzonder record neer kunnen zetten. Mocht de maand maart in het groen worden afgesloten dan is dat maar liefst de zevende maand op rij. Dat is nog nooit eerder voorgekomen en laat zien dat de bullmarkt echt in volle gang is. Er is wel nog een kleine kanttekening: maart duurt nog zeker een week, en er kan in de wereld van crypto een boel gebeuren in een week.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Een ongebroken reeks van winst voor BTC

Nooit eerder in de geschiedenis van BTC hebben we een dergelijke opeenvolging van maandelijkse winsten gezien. De vorige keer dat BTC zes opeenvolgende maanden in het groen eindigde, was van oktober 2020 tot maart 2021, een periode waarin de waarde met maar liefst 445% steeg van $10.781 naar $58.783. Toch volgde op deze indrukwekkende reeks een correctie van 40% in de daaropvolgende drie maanden. Dit historische patroon van stijgingen gevolgd door correcties werpt de vraag op: zijn we getuige van de opmaat naar een nieuwe correctie, of is dit keer anders?

Terwijl sommige analisten een voorzichtige benadering hanteren met betrekking tot de nabije toekomst van BTC, wijst de constante instroom naar spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) op een mogelijke voortzetting van de prijsstijging. Met de Bitcoin halving in het vooruitzicht en de huidige bullish sentimenten, suggereren experts zoals Matthijs de Vries van AllianceBlock zelfs een doelkoers van $74.000 tegen het einde van het eerste kwartaal.

“Vanaf het huidige niveau van $63.878 zal de constante instroom in de spot Bitcoin ETF dienen als een belangrijke stimulans om de prijsgroei de komende dagen aan te jagen. Nu de halveringscyclus van BTC ook dichterbij komt, zal het bullish sentiment over het algemeen worden aangevuld. Voor het einde van Q1 voorzie ik een Bitcoin-koers van $74.000,” dat vertelde de Vries tegen Cointelegraph.

Ondanks een recente daling van 6,1% in de afgelopen week blijft de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie indrukwekkend presteren met een maandelijkse stijging van meer dan 25%. Deze veerkracht wordt verder benadrukt door het feit dat investeerders blijven inkopen tijdens dips – een teken van het vertrouwen in de lange termijn waarde van BTC.

Gaat bitcoin weer een record breken?

Met nog een paar dagen te gaan tot het einde van de maand, blijft de crypto-gemeenschap gespannen toekijken. Zal bitcoin zijn historische winstreeks voortzetten of staat ons een onvermijdelijke correctie te wachten? Wat de uitkomst ook mag zijn, één ding is zeker: 2024 is nu al een jaar om niet meer te vergeten voor veel crypto investeerders.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie