Rico Engelbarts
10/09/2018 14:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 09:36

Bitcoin stabiel maar totale crypto markt nadert nieuw dieptepunt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin_stabiel_maar_totale_crypto_markt_nadert_nieuw_dieptepunt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Hoewel Bitcoin (BTC) op zondag 9 september een plotselinge prijsstijging van $6.200 naar $6.400 maakte en sindsdien enige vorm van stabiliteit rond de $6.350 heeft laten zien, heeft de rest van de markt voor cryptocurrency moeite gehad om te herstellen. Op 15 augustus bereikte de totale marktwaarde het laagste punt van het jaar op de $191 miljard. Met een afname van $200 miljard naar $196 miljard lijkt een nieuw jaarlijks dieptepunt in zicht.
Bitcoin_stabiel_maar_totale_crypto_markt_nadert_nieuw_dieptepunt_grafiek
De snelle stijging in prijs en volume van zowel Bitcoin als Ethereum (ETH), dat zondag een winst van 4% boekte, suggereerde dat de cryptomarkt oververkochte omstandigheden laat zien, wat op de korte termijn zou kunnen leiden tot een corrigerende rally. Het is mogelijk dat Bitcoin de grens van $6.400 overschrijdt en misschien zelfs een momentum kan vinden rond de $6.500. Veel technische analisten hebben echter aangegeven dat het niet waarschijnlijk is dat de downtrend op de korte termijn gekeerd wordt. Een van hen tweette het volgende:

Volgens Murphy is de beste manier om een omkering van de markt aan te tonen de ‘3 line fan’. Op alle drie de lijnen moet een resistance level een support level worden. Ik ben geen grote fan van diagonalen maar ik heb dit idee in het verleden met groot succes gebruikt. In mijn ogen hoeven we voorlopig geen ommekeer te verwachten.

https://twitter.com/AltcoinPsycho/status/1038974654923169792
Momenteel nemen veel traders een afwachtende houding aan in de exchange-markt voor cryptocurrency, aangezien het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin op korte termijn een grote stappen omhoog zal maken. De cryptomarkt zal, net als in augustus, naar alle waarschijnlijkheid stabiliteit moeten vinden in de lagere prijsklasse, voordat aan een nieuwe rally begonnen kan worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie