Kevin Schijven Kevin Schijven
29/03/2023 08:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2023 08:43

Bitcoin stijgt 6%, breekt $28.000, ziet grootste uitstroom sinds LUNA crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt 6%, breekt $28.000, ziet grootste uitstroom sinds LUNA crash

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) hield gisteren, ondanks het Binance nieuws, toch stand rond de $27.000. Gisterenavond begon BTC voorzichtig te herstellen en de koers maakt een flinke sprong vanochtend. Daarmee breekt bitcoin weer door de $28.000 en komt op het moment van schrijven alweer uit op $28.522 op Binance en €26.330 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 6% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 7%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $548 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 57 (Greed).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer volatiliteit voor bitcoin deze week

Ondanks de prijsschommeling, kan nog meer volatiliteit deze week volgen. We hebben wellicht nog niet het einde van de bankencrisis gezien en ondertussen voeren de de Amerikaanse autoriteiten de aanval op de crypto-industrie steeds verder op.

Daar komt bij dat aanstaande vrijdag tijdens de maandsluiting een grote hoeveelheid derivaten aflopen, meldt Deribit.

Maar liefst 141.000 BTC opties lopen vrijdag af met een nominale waarde van $3,8 miljard. Dat valt samen met de publicatie van nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers in de vorm van de Core Personal Consumption Expenditure (PCE) prijsindex.

Volgens Material Indicators kan het “pittig” worden als de bulls niet eerst $28.000 achter zich laten.

Advertentie

Grootste bitcoin uitstroom sinds LUNA crash

Analysbedrijf Glassnode meldt ondertussen dat een flinke uitstroom van BTC uit exchanges deze week plaatsvindt. Al 418.000 BTC is uit exchanges gehaald, de grootste uitstroom sinds de val van terra (LUNA) in mei 2022. Het is mogelijk een bullish teken voor de koers op de lange termijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goud klimt weer richting $2.000

Ook goud presteerde onlangs sterk door de bankencrisis en kwam afgelopen week kort boven de beruchte $2.000 per troy ounce uit. Inmiddels klimt de goud koers weer langzamerhand in de buurt van deze grens.

Wat het investeren in goud op dit moment nog aantrekkelijker maakt is het feit dat GoldRepublic nieuwe gebruikers een fraai cadeau geeft: 1 gram goud ter waarde van zo’n 56 euro! Als je nu een account aanmaakt bij GoldRepublic en voor 100 euro aan goud, zilver of platinum koopt, ontvang je deze gram goud op je account.

Bitcoin halving komt eigenlijk op het verkeerde moment: Coinbase
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ervaren handelaren maken gebruik van Bybit

De crypto-markt is volatiel en verandert voortdurend. Daarom maken ervaren handelaren gebruik van Bybit om te profiteren van zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien kun je via Bybit succesvolle handelaren volgen en van hun strategieën leren. Via deze link kun je een gratis account aanmaken, terwijl je tegelijkertijd ons platform steunt. Je komt hiermee ook in aanmerking voor leuke acties en aanbiedingen! Zo verloten we wekelijks crypto aan lezers die bovenstaande link gebruiken.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie