Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2021 08:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2021 08:42

Bitcoin stijgt en stoeit met weerstand, ethereum stijgt harder na update, deze altcoins stijgen het hardst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt en stoeit met weerstand, ethereum stijgt harder na update, deze altcoins stijgen het hardst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De cryptocurrency markt kleurt weer mooi groen vandaag. De koersen maakte eindgisterenmiddag een flinke sprong omhoog na een grote update voor het Ethereum netwerk. Ook nieuws omtrent een exchange-traded fund (ETF) voor bitcoin (BTC) in de VS gaf wellicht de koersen een extra boost.

De totale marktkapitalisatie van alle crypto zakte gisteren in eerste instantie terug naar $1,63 biljoen, maar steeg in de avond naar $1,74 biljoen, een groei van meer dan $100 miljard in enkele uren.

Crypto Ontbijt: Bitcoin halving wordt gevierd door investeerders
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC)

Alhoewel bitcoin (BTC) gisterenmiddag nog eventjes dipte naar $37.500, bleef de support rond $38.000 over het algemeen toch stand houden. Rond 4 uur in de middag begon bitcoin hard te stijgen. De koers schoot van $37.850 naar $41.400, een stijging van meer dan 9%.

In het begin van de nacht kon bitcoin standhouden rond $41.000, maar dipte later in de nacht nog even twee keer onder $40.000. Vanochtend is bitcoin alweer aan het stijgen en de koers is momenteel met de weerstand rond $41.000 aan het stoeien. Ook blijft het handelsvolume alsmaar toenemen, dus wellicht zit later vandaag nog een test van de weerstand rond $42.000 in het verschiet.

Advertentie

Altcoins

De ether (ETH) koers dipte kort voor de update nog even naar $2.550, maar schoot daarna hard omhoog. Ether piekte afgelopen nacht, na een koersstijging van maar liefst 11%, driemaal rond $2.835. Ether kon gedurende nacht boven $2.800 standhouden, maar de koers corrigeerde vanochtend toch iets omlaag en dipte even naar $2.750. De koers schommelt momenteel rond $2.800, kan ether hier een higher low vestigen of zien we eerst nog een correctie omlaag?

Verder zien we in de top 10 grootste crypto geen heel opvallende koersbewegingen, maar buiten de top 10 zien we nog wel enkele koersen flink aantrekken. Elrond (EGLD), ziliqa (ZIL) en filecoin (FIL) staan zo’n 6% in de plus ten opzichte van 24 uur geleden. Decentralized finance (DeFi) tokens als sushi (SUSHI), uniswap (UNI) en maker (MKR) staan vandaag 7 tot 9% in de plus.

Vooral exchange tokens trekken vandaag flink aan. Huobi token (HT) staat 7% in de plus, FTX token (FTT) en voyager token (VGX) staan 8% in de plus en okb (OKB) pakt 10%. Ravencoin (RVN) is na een lange tijd eindelijk weer aan het stijgen en pakt vandaag 10%. Bitcoin Cash ABC (BCHA) zet zijn enorme rally voort en stijgt met 14%. Theta (THETA) is vandaag weer de hardste stijger en staat 17% in de plus.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie