Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2022 09:33 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 09:33

Bitcoin stijgt flink, maar koers nog lang niet uit gevarenzone

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin stijgt flink, maar koers nog lang niet uit gevarenzone

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Bitcoin (BTC) daalde meer dan een week lang, maar kon gisteren eindelijk weer eens flink stijgen. Toch zit de koers nog in een zeer gevoelig bereik, is de angst op de markt zeer hoog en zijn analisten nog steeds verdeeld of bitcoin nu kan herstellen of nog dieper zakt.

Analist: bitcoin koers verwacht twee renteverlagingen voor 2024
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt met 3%

De bitcoin koers had gisterenochtend moeite om boven $40.000 stand te houden en dipte tegen de middag naar $39.760. Toch was dat al minder diep dan een dag daarvoor. Toen maakte bitcoin plotseling een flinke stuiter, de koers doorbrak vrij snel de weerstand rond $40.700 en kwam vervolgens weer boven $41.000 uit.

De rest van de avond en nacht hield bitcoin boven $41.000 stand en tikte een piek aan van $41.500. Het lukte bitcoin hier nog niet om doorheen te breken, maar de koers lijkt vanochtend vooralsnog boven $41.200 stand te houden. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $41.250 uit KuCoin en €37.850 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 3% in de plus.

Advertentie

ECB beslist over rentetarieven vandaag

De flinke koersstijging van bitcoin ging gepaard met groen kleurende aandelenmarkten als Nasdaq en S&P 500, terwijl de Amerikaanse dollar index (DXY) toch omlaag corrigeerde. Het bevestigt wederom de hoge correlatie en dat macro momenteel grotendeels de koersrichting bepaalt.

De Europese Centrale Bank (ECB) beslist later vandaag in Frankfurt of de rentetarieven omhoog gaan om de stijgende inflatie af te remmen. De Federal Reserve hintte eerder dit in mei te zullen doen en de druk ligt hoog voor de ECB om dit ook te doen. Het is echter verre van zeker wat de ECB beslist en wat de centrale bank ook doet, het kan vervolgens voor meer volatiliteit zorgen op de financiële markten.

Bitcoin ETF’s eindigen teleurstellende week met rode cijfers
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin moet weerstand omslaan in support

Om verder te kunnen stijgen, is het zeer belangrijk dat bitcoin nu het gebied tussen $42.000 en $43.000, rond de 50-dagen en 100-dagen moving averages, weer van weerstand terug naar support omslaat. Dan kan bitcoin mogelijk weer de $44.500 testen, rond de 200-dagen exponential moving average.

Echter zijn veel analisten bearish geworden na de recente daling. Zij verwachten dat er een grote kans is dat bitcoin afgewezen wordt in het gebied tussen $42.000 en $43.000. De bitcoin koers zou dan vervolgens nog dieper kunnen zakken dan voorheen. De vraag is dan of de support rond $38.000-$39.000 nog standhoudt zoals vorige keer, of dat bitcoin de lows van begin dit jaar, onder de $35.000 of mogelijk nog dieper, opnieuw zal testen.

Crypto Ontbijt: Bitcoin ETF’s herstellen, de BTC halving & meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin uitstroom op hoogste niveau ooit

Toch zijn er ook positieve tekenen voor de bitcoin koers. Zo meldt analist Will Clemente dat de uitstroom van BTC uit beurzen maar drie keer eerder zo hoog lag als nu. Een uitstroom uit exchanges toont aan dat investeerders niet bereid zijn om te verkopen tegen huidige prijzen.

Vergeet Bitcoin ETFs: Dit is dé indicator voor crypto bullmarkten
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin heeft gebrek aan nieuwe marktparticipanten

Echter is er nog altijd, zoals Blockwise aangeeft, een gebrek aan nieuwe vraag van nieuwe marktparticipanten.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium bitcoin analyses

Ben je geïnteresseerd om dieper op bitcoin en de koers in te gaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie