Kevin Schijven Kevin Schijven
14/12/2022 09:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 09:07

Bitcoin tikt $18.000 aan na CPI, meer volatiliteit vandaag na FOMC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Breekt de Bitcoin koers vandaag uit? Hoge inflatiecijfers op komst

Bitcoin grafiek op Coinbase

Bitcoin (BTC) steeg gisteren even flink. We waarschuwden de afgelopen dagen vaker dat het volatiel zou worden na de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en vandaag volgt wellicht meer volatiliteit met de Federal Open Market Committee (FOMC).

Bitcoin was in aanloop naar CPI al voorzichtig aan het stijgen naar $17.200. Gisterenochtend maakte bitcoin een sprongetje naar $17.400 en direct na CPI schoot de koers omhoog en tikte op meerdere beurzen even $18.000 aan. Sindsdien houdt de koers stand rond $17.830 en komt op het moment van schrijven uit op op Binance en €16.760 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 4% in de plus. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $342 miljard en de dominantie op 39,3%. De Fear & Greed Index komt uit op 30 (Fear).

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance paniek voorbij?

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, zag gisteren een enorme uitstroom. Zorgen over de reserves en over een strafrechtelijk onderzoek zorgden voor veel paniek gisteren en klanten haalden hun bitcoin en stablecoins massaal van de beurs. Binance zag een netto uitstroom van meer dan $3 miljard.

Toch ziet het er naar uit dat deze zogenaamde bankrun inmiddels weer voorbij is en dat het handelsplatform het overleefd heeft.

Advertentie

Borgtocht FTX CEO Sam Bankman-Fried geweigerd

Ondertussen zet het drama omtrent voormalig FTX CEO Sam Bankman-Fried voort. Hij werd deze week opgepakt en kreeg afgelopen nacht te horen dat zijn verzoek voor borgtocht is geweigerd. Het ziet er naar uit dat de ex-miljardair met kerst in de cel zit. Later hierover meer op Crypto Insiders

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer bitcoin volatiliteit met FOMC vandaag?

Zoals gezegd kan FOMC vandaag voor meer volatiliteit zorgen op de financiële markten. Althans, als de uitkomsten sterk afwijken van de verwachtingen. Inmiddels verwacht bijna 80% dat de Fed later vandaag de rente met 0,5% zal verhogen. Dit wordt om 19.00 vanavond bekendgemaakt.

Belangrijker is wellicht de speech van Fed voorzitter Jerome Powell die direct daarna volgt. Dan krijgen we mogelijk te horen wat de Fed de komende tijd van plan is en hoe ver een eventuele ‘Fed pivot,’ of omkeer in het beleid, nog van ons verwijderd is. De verwachting is echter dat Powell vooralsnog vrij hawkish blijft.

Bitcoin houdt stand, maar 50% van Amerikaanse staten zit in recessie
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie