bitcoin_transactievolume_keldert_met_meer_dan_20_procent_maar_waarom

Bitcoin transactievolume keldert met meer dan 20%, maar waarom?

17

Het transactievolume op de Bitcoin blockchain is de afgelopen dagen met meer dan 20% gekelderd. Volgens CoinMetrics.io ligt de oorzaak bij de acties van een enkele startup: VeriBlock.

VeriBlock is een startup die tracht (kleinere) blockchains met elkaar te verbinden via de blockchain van Bitcoin. Het project zat de afgelopen tijd in een testfase en zorgde naar eigen zeggen voor 20 tot 30% van het totaal aantal transacties dat op de Bitcoin blockchain werd gedaan.

In een tweet laat CoinMetrics.io aan de hand van een grafiek zien dat de keldering van het volume vrijwel exact samenvalt met de beëindiging van Veriblock’s testnet:

De recente ineenstorting van het aantal BTC-transacties lijkt te correleren met het einde van het VeriBlock-testnet (op 4 maart), dat 20-30% van de BTC-transacties voor zijn rekening nam.

VeriBlock claimt dat ook kleinere blockchains gebruik kunnen maken van het beveiligingsniveau van de Bitcoin blockchain dankzij het Proof-of-Proof model dat de startup ontwikkelt. De startup legt het Proof-of-Proof model uit als:

Een nieuw consensusprotocol waarmee elke blockchain (inclusief sidechains en permissioned ledgers) de volledige beveiliging van Bitcoin kan gebruiken op een echt gedecentraliseerde, vertrouwde, transparante en permissionless (DTTP) manier.

Kort door de bocht betekent dit dat VeriBlock bepaalde data van andere blockchains op de Bitcoin blockchain opslaat. Volgens sommige Bitcoin-gebruikers is de Bitcoin blockchain echter alleen bedoeld om transactiedata op te slaan, en zij uitten daarom kritiek op de praktijken van de startup. Daarnaast vragen velen zich af of Veriblock’s praktijken wel duurzaam zijn gezien het grote aantal transacties dat de startup uitvoert.

Ondanks de kritiek zijn er ook positieve geluiden te horen. Zo zouden de blocks van de Bitcoin blockchain namelijk nog vaak té leeg zijn. En dus verwelkomen zij de data die VeriBlock wilt opslaan juist met open armen.  

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

9/10

€7.225,29 Kopen
Litebit

8.9/10

€7.208,83 Kopen
Coinmerce

8.9/10

€7.164,98 Kopen
Bitcoinmeester

8.7/10

€7.188,56 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€7.135,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€7.208,79 Kopen
Bitonic

7.4/10

€7.188,66 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€7.313,07 Kopen
Laatste nieuws