Thom Derks Thom Derks
26/01/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2023 06:00

Bitcoin verdienen met het spelen van Mario? Het is nu mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
¿Ganar Bitcoin jugando a Mario? Ahora es posible

Foto: nietbrucewillis/Shutterstock

Het Lightning Network van Bitcoin (BTC) blijft zich ontwikkelen en er komen steeds meer bijzondere toepassingen voor. Nu is een ontwikkelaar erin geslaagd om het Lightning Network te implementeren in het oude Super Mario spel op de NES van Nintendo.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en Mario

Het gaat om Christian Moss, die het voor elkaar heeft gekregen om de boel zo te programmeren dat hij voor ieder muntje in het spel bitcoin krijgt. Voor ieder muntje dat hij oppakt in Mario, krijgt hij 10 satoshi. Een satoshi staat gelijk aan een honderd miljoenste van een bitcoin, oftewel 0,00000001 BTC. Daar gaat hij natuurlijk niet rijk van worden en het is ook nog eens zijn eigen geld dat hij naar zichzelf toestuurt, maar draait het niet om.

Het is vooral een toffe manier om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met bitcoin tegenwoordig. Games kunnen dit op allerlei manieren implementeren en bijvoorbeeld geld van sponsoren beschikbaar stellen om spelers te belonen.

Zo kunnen sponsoren ook op een hele andere manier in aanraking komen met spelers. Gamers kunnen geld verdienen door te spelen en de sponsoren slagen erin om op een meer directe wijze een band op te bouwen met het publiek dat ze willen bereiken.

Advertentie

Advancing Bitcoin

Moss is van plan om zijn bouwwerk te presenteren tijdens Advancing Bitcoin, een evenement dat van 2 tot en met 3 maart plaatsvindt in Londen. Verder belooft hij een uitgebreide handleiding te schrijven voor mensen die iets vergelijkbaars willen doen met hun games.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een ontwikkelaar een applicatie als deze bouwt waarmee je bitcoin kunt verdienen door te gamen. In maart 2021 kreeg een ontwikkelaar het voor elkaar om een oude Game Boy om te bouwen voor bitcoin mining.

Echt succesvol is de Nintende Game Boy niet als miner, want het apparaat kan maar 0,8 hashes per seconde produceren. Daarmee kost de stroom voor het draaiende houden van het apparaat veel en veel meer dan het uiteindelijk oplevert aan bitcoin. Rendabel is het niet, maar tof is het wel!

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie