Roy van Krieken Roy van Krieken
24/09/2022 05:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 05:44

Bitcoin verkopen steeds minder populair volgens Google-data

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin verkopen steeds minder populair volgens Google-data

Foto: BongkarnGraphic / Shutterstock.com

De crypto markt staat nog altijd diep onder water en we kunnen op dit moment absoluut wel spreken van een diepe bearmarkt of crypto winter. Desalniettemin lijken bitcoin (BTC) investeerders niet van plan om nu te verkopen. Volgens data van Google Trends blijkt namelijk dat zoekopdrachten naar termen zoals ‘sell bitcoin’ op het laagste punt in een jaar tijd staan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoin HODL’ers hebben de overhand

De zoekterm ‘sell bitcoin’ krijgt volgens Google trends op dit moment een score van 25. Dat is de laagste score in zo’n 12 maanden tijd. In de week van 23 oktober 2021 was deze score 100. Dat wekt de suggestie dat op dat moment de interesse om BTC te verkopen vele malen hoger was. Destijds hing de koers van bitcoin natuurlijk ook rond een all-time high.

Interessant genoeg zien we vergelijkbare trends niet bij alle cryptocurrencies. Zo is de interesse in de zoekterm ‘sell ethereum’ de afgelopen tijd juist iets gestegen. Ook ‘sell XRP’ wordt volgens de data van Google populairder. Desalniettemin krijgen deze zoektermen ook behoorlijke lage scores wat ons vertelt dat investeerders niet staan te popelen om hun crypto investeringen te verkopen tegen de huidige marktprijzen.

Sterker nog, er kan gesteld worden dat de lage interesse in het verkopen van cryptocurrencies betekent dat een groot deel van de crypto investeerders verwacht dat de koersen weer zullen gaan herstellen. Immers, waarom zou je je investeringen vasthouden als je niet gelooft dat vroeg of laat de groene cijfers in het portfolio terugkeren.

Toekomst van de bitcoin koers

Uiteraard blijft dit enigszins koffiedik kijken. Hoewel deze data van Google trends een mooie inkijk geeft in het sentiment van crypto investeerders, biedt het onder geen beding een accurate voorspelling voor de crypto-koersen in de toekomst. Niemand heeft een glazen bol, ook Google niet.

Onlangs vroegen wij op onze Twitter-pagina de verwachtingen voor de bitcoin koers dit jaar zijn. Gaat de BTC koers voor het einde van dit jaar nog flink stijgen, of juist dalen? Maar liefst 68,2% gaf aan dat zij verwachten dat de koers voor het nieuwe jaar ergens tussen de $10.000 en $30.000 zal blijven hangen. Slechts 7,4% gelooft dat 2023 zal worden ingeluid met een bitcoin koers van boven de $60.000.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie