Rico Engelbarts
06/04/2018 18:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:24

Bitcoin wankelt op $6.600 terwijl de markt onder de 250 miljard schiet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC bitcoin

Foto: 4kclips/Shutterstock

Bitcoin worstelt om zijn weg uit de $6000 regio te vinden en het heeft de $7500 grens, sinds de corrigerende rally op 4 april, niet kunnen testen. De hele cryptocurrency markt, zowel de grote als de kleine cryptocurrencies, zijn in de afgelopen 48 uur gedaald.
Bitcoin-koers-6-april
Sinds de eerste val van $7.500 naar $6.500, heeft Bitcoin het momentum niet kunnen terugwinnen om zich te herstellen naar de $7.000 regio. Hoewel de Relative Strength Index (RSI) oververkochte condities toont, heeft de markt niet de intentie getoond om een ​​nieuwe rally naar de $7.800 grens te voeren. Handelaren hebben deze grens sinds maart voor ogen als een belangrijke test voor Bitcoin.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Negatieve factoren

De val in het momentum van Bitcoin viel samen met een golf van negatief nieuws, waaronder het besluit van de Reserve Bank of India (RBI) – de centrale bank van India – om banken die aan de RBI verbonden zijn, te verbieden om met cryptocurrencies te gaan handelen. Hoewel dit geen verbod op cryptocurrency-handel of -uitwisseling is, zou het de aanstelling van partners en bankdiensten omtrent cryptocurrency-uitwisselingen kunnen bemoeilijken.

In tegenstelling tot veel rapporten die deze week zijn gepubliceerd, zal de beslissing van de RBI geen diepgaande invloed hebben op de Indiase markt voor cryptocurrency, aangezien exchanges nog altijd actief zijn als zelfregulerende bedrijven. Nog belangrijker is dat de Indiase regering nog steeds geen duidelijke houding heeft ten aanzien van de cryptomarkt en dat het beleid van de federale overheid anders kan zijn dan dat van de centrale bank.

Wereldwijd heeft de Indiase cryptocurrency exchange-markt echter een klein marktaandeel op de internationale Bitcoin- en cryptocurrency-markten. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de aankondiging een grote impact zal hebben op de wereldwijde cryptomarkten.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie