Thom Derks Thom Derks
17/10/2022 08:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:41

Bitcoin whale maakt na 5 jaar slapen 500 BTC wakker

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

De transparante aard van de bitcoin (BTC) blockchain maakt het mogelijk om allerlei interessante informatie over de markt te verzamelen. Nu leert on-chain data ons dat een bitcoin whale 500 BTC in beweging bracht die 5 tot 7 jaar op hetzelfde adres stonden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Oude munten in beweging

Normaal gesproken is het geen goed teken als oude munten in beweging komen. Het kan zijn dat de eigenaar van de bitcoin in kwestie deze munten in andere wallets wil plaatsen, maar de kans is groter dat het gaat om een verkoop. Zeker als de munten richting een beursplatform gaan is de kans klein dat het om een wallet-reorganisatie gaat.

In dit geval is het niet duidelijk wat de whale in kwestie precies met de bitcoin van plan is. Wel is het duidelijk dat het gaat om bitcoin met een leeftijd van tussen de 5 en 7 jaar. Het gaat dus om een whale die de afgelopen jaren veel geduld had met bitcoin en nu wellicht denkt aan een verkoop.

Bitcoin Spent Output Age Bands

De beweging viel analist JA_Maartun op, omdat de groep met bitcoin die al 5 tot 7 jaar op dezelfde plek staan ineens een ongewoon hoge activiteit vertoonde. Waar er normaal gesproken hele kleine hoeveelheden bitcoin uit deze groepen in beweging komen, ging het nu ineens om ruim 500 bitcoin.

Advertentie

Niet enorm groot

Hoewel het met een transactie van 500 bitcoin gaat om een totale waarde van iets minder dan 10 miljoen dollar, is dit in het grote plaatje geen opvallende transactie. Niet lang geleden kwamen er plotseling meer dan 5.000 bitcoin in beweging die al 7 tot 10 jaar op hetzelfde adres stonden.

Bitcoin Exchange Inflow

In dit geval lijkt het er overigens niet op dat de transactie richting de beurzen ging. De instromen bij de grote beurzen vertoonde op het moment van de transactie geen enorme piek, wat betekent dat het mogelijk om een OTC-deal ging of een reorganisatie van wallets.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie