Rico Engelbarts
21/01/2019 17:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/01/2019 17:36

Bitcoin whales kopen enorme hoeveelheden BTC

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin whales hebben de afgelopen tijd enorme hoeveelheden Bitcoin ingeslagen. Dat meldt Rhythm Trader, een zelfbenoemde crypto-analist en -investeerder op Twitter. Een Bitcoin whale is een entiteit die enorme hoeveelheden Bitcoin bezit, en het feit dat ze nu BTC kopen kan een positief teken zijn voor de lange termijn.
Volgens een aantal tweets van Rhythm worden “enorme hoeveelheden crypto gekocht” door whales die volgens hem “niet de intentie hebben om deze cryptocurrency op de korte termijn te verkopen.” Volgens hem gaat het om de grootste spelers in de markt.
Zijn bevindingen zijn niet volledig ongegrond aangezien Grayscale Investments in december aankondigde meer dan 200.000 BTC, 1% van de totale voorraad, in beheer te hebben. Het feit dat de meerderheid van de klanten van Grayscale Investments financiële instituties zijn, maakt dat nieuws nog interessanter.
Niet alleen Bitcoin wordt in grote hoeveelheden gekocht, ook Ethereum whales slaan hun slag. Op 1 januari 2018 bezaten de 500 grootste wallets nog 11 miljoen ETH, in november van datzelfde jaar liep dat op naar zo’n 20 miljoen, wat 20% van de volledige voorraad is. Het is dus duidelijk dat de whales inzetten op een bullmarkt.
Volgens Rhythm zal de markt op de korte termijn niet veranderen. De koersen zullen misschien wel heel 2019 nog grote schommelingen blijven meemaken. Ook Joey Krug, chief investment officer bij Pantera Capital, is het daarmee eens. Hij zei dat de “ruwe wateren” Bitcoin heel 2019 lastig zullen blijven vallen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie