Ivo Melchers Ivo Melchers
02/04/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2023 06:00

Bitcoin whitepaper te zien op Formule 1 auto van Williams

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
El libro blanco de Bitcoin estará en el coche de Fórmula 1 de Williams

Foto: motorsports Photographer / Shutterstock.com

De Amerikaanse cryptobeurs Kraken heeft Bitcoin (BTC) weten te integreren in hun sponsoring van het Formule 1 team Williams Racing. Op 28 maart werd door beide bedrijven de samenwerking, die een bredere merkrelatie tussen de twee inhoudt, aangekondigd.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whitepaper op formule 1 auto

Het logo van kraken dat te zien is op de formule 1 auto lijkt op het eerste gezicht een normaal logo te zijn, maar als je inzoomt is te zien dat het in feite is opgemaakt uit verschillende lijnen van de whitepaper van Bitcoin. Deze whitepaper, waarin voor het eerst het idee achter Bitcoin werd uitgelegd, werd op 31 oktober 2008 door Satoshsi Nakamoto gedeeld.

De branding van kraken is ook te zien op de halo en achtervleugel van de auto en op de coureursoutfitten en teampetten.

Bovendien zal de achtervleugel van de auto non-fungible tokens (NFT’s) van Kraken’s marktplaats, Kraken NFT, tonen. De crypto exchange opende in december 2022 de deuren van deze marktplaats, nadat het in mei eerder het jaar een wachtlijst had ingevoerd.

Commercieel directeur bij Williams Racing, James Bowe, zei dat de samenwerking fans bovendien ‘’geavanceerde crypto- en Web3-ervaringen’’ zal bieden en Kraken zal helpen relaties aan te gaan met nieuwe zakelijke en institutionele klanten.

Andere verklaringen suggereren dat de samenwerking pop-up fan-ervaringen, merchandise giveaway wedstrijden en andere evenementen zal omvatten.

Advertentie

Formule 1 en crypto samenwerkingen

Dit is niet de eerste keer dat de formule 1 en de crypto wereld de handen ineen slaan. Verschillende teams uit de Formule 1 hebben namelijk al samenwerkingen gevormd met blockchain bedrijven.

Zo ging Crypto.com in maart 2021 een samenwerking aan met Aston Martin Cognizant Formula One. Later werd het een cryptosponsor voor de Formule 1 in zijn geheel. Die samenwerking zorgde ervoor dat Crypto.com NFT’s voor de racegroep afhandelde en daarnaast werkte het ook aan doelstellingen voor koolstofneutraliteit.

Bybit sponsorde daarnaast het Formule 1-team van Red Bull in 2022. Tezos beëindigde nog een Red Bull-sponsorovereenkomst in december 2022, maar blijft betrokken bij een samenwerking met McLaren Racing en aanverwante entiteiten sinds 2021.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie